شفا آنلاين :معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، وجود آلودگی سرب در مرغهای شهر تهران را تکذیب کرد و گفت: با نمونه گیری که از مرغهای تهران در آزمایشگاههای تخصصی وزارت بهداشت انجام شد، به این نتیجه رسیدیم که میزان فلزات در این مرغها در مجاز و استاندارد است و نگرانی از بابت مصرف آنها وجود ندارد
به گزارش شفا آنلاين ، دکتر رسول دیناروند بعد از ظهر سه شنبه در نشست خبری روز جهانی غذا که در محل ساختمان سازمان غذا و دارو برگزار شد، افزود: فردی که مسئولیت مستقیم در این رابطه ندارد، اعلام کرده بود که آلودگی مرغهای تهران به فلز سرب بالای 70 درصد است که پس از نمونه های جمع آوری شده از سطح بازار و آزمایش آنها در آزمایشگاههای تخصصی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، به این نتیجه رسیدیم که چنین آلودگی در مرغها وجود ندارد و میزان فلزات آنها در حد مجاز و استاندارد است.
وی با تاکید بر اینکه تمام غذاهای بسته بندی و فرآوری شده با مجوز وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو وارد بازار می شوند، تصریح کرد: نظارت ما فقط قبل از ورود محصولات غذایی به بازار نیست بلکه پس از عرضه نیز نظارت داریم و نمونه گیری ادواری از محصولات عرضه شده در بازار انجام می شود.
دیناروند با عنوان این مطلب که کارهای آزمایشگاهی و تطبیق محصولات با استانداردها توسط سازمان ملی استاندارد انجام می شود و در حیطه وظایف سازمان غذا و دارو نیست، افزود: البته ما بدون توجه به استانداردهای اجباری و تشویقی که شامل محصولات غذایی می شود، نظارت بر محصولات را داریم.
وی با تاکید بر اینکه محصولات غذایی نباید آلودگی شیمیایی و میکروبی داشته باشند، گفت: به رغم تمامی اقداماتی که در سطح عرضه کالاهای مجاز انجام می شود اما وجود کالای قاچاق را همچنان می بینیم و این خطرناک است.
معاون وزیر بهداشت با بیان این مطلب که وظیفه وزارت بهداشت نظارت بر کالاهایی است که مصرف انسانی دارند، ادامه داد: نمی توان نگرانی مردم از وجود محصولات کشاورزی آلوده را نادیده گرفت. زیرا، مشکلات جدی در حوزه تولید محصولات کشاورزی داریم به طوریکه میزان سموم مورد استفاده در محصولات کشاورزی مشخص نیست و این کار باید توسط وزارت جهاد کشاورزی انجام شود.
وی با انتقاد از تنوع و تعداد زیاد سموم مورد استفاده در تولید محصولات کشاورزی، گفت: گفته می شود بعضا تا 40 نوع سم مورد استفاده کشاورزان قرار می گیرد.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این مطلب که امکان نظارت بر بسیاری از محصولات غذایی خام وجود ندارد، افزود: یکی از معضلات ما در همین بخش است.
وی گفت: مردم علاقمند هستند غذای سالم دریافت کنند.
دیناروند با اشاره به ورود محصولات غذایی قاچاق از طریق بازارچه های مرزی و لنج ها، افزود: متاسفانه ورود کالاها از این طریق قابل کنترل نیستند اما در صورت مشاهده در سطح عرضه نمونه ها جمع آوری و مورد آزمایش قرار می گیرند.
وی با اشاره به آبیاری برخی از مزارع سبزی و صیفی جات در اطراف تهران با فاضلاب و فضولات، گفت: نظارت بر این روند، در حیطه وظایف ما نیست ولی همواره پیگیر چنین مواردی هستیم.
معاون وزیر بهداشت در ادامه به تغذیه مردم اشاره کرد و افزود: عدم دسترسی به غذای کافی در کشور خیلی کم است و چیزی کمتر از 4 درصد مردم هستند که به غذای کافی دسترسی ندارند. اما مشکل ما دریافت غذای مازاد و پرخوری است که 10 برابر بیشتر از عدم دسترسی به غذای کافی در کشور است.
وی با اشاره به مصرف غذاهای آماده، نمک و شکر زیاد در برنامه غذایی مردم کشورمان، گفت: متاسفانه این وضعیت باعث شده تا روند بیماریهای غیرواگیر به شدت در حال افزایش است.
دیناروند در ارتباط با اینکه اجرا نشدن برخی مصوبات دولتهای قبلی مبنی بر ممنوعیت مصرف نوشابه در ادارات و جایگزینی کشمش و خرما به جای قند، گفت: برخی مصوبات دولتی را دولتهای بعدی لازم الاجرا نمی دانند. این مصوباتی بود که در دولت نهم تصویب شد اما دولت دهم آن را لغو کرد و الان در ابتدای دولت یازدهم هستیم. البته بعضی از مصوبات هم هزینه بر است و همین مسئله باعث شده که اجرایی نشوند.
رئیس سازمان غذا و دارو در پایان از وجود 11 هزار و 200 کارخانه غذایی در کشور با مجوز وزارت بهداشت خبر داد و گفت: این کارخانه ها برای تولید 45 هزار محصول خوراکی، از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته اند.
مراسم روز جهانی غذا روز یکشنبه 21 مهر ماه جاری در سالن اجلاس سران برگزار می شود.