v شکل غذا (مايع، جامد، چسبنده بودن)، ميزان مصرف غذاها و نوشابههاي شيرين و ميزان مصرف غذاها و نوشابههاي اسيدي.
v ترکيب غذاها از لحاظ مواد مغذي.
v ترکيب و ترتيب غذاهايي که ميخوريد.
رعايت اين توصيهها به سالم نگهداشتن دندانها و لثههايتان کمک ميکند:
v غذاهاي سالم را از پنج گروه غذايي عمده: سبزيها، گوشت بدون چربي، غلات کامل، حبوبات و لبنيات کمچربي انتخاب کنيد.
v
ميزان قندهاي اضافهشده به غذاها و نوشيدنيها را محدود کنيد. براي اين
کار از جمله به برچسب غذاها و نوشابههاي آماده از لحاظ ميزان قند
افزودهشده نگاه کنيد. معمولا ميزان قند در ردههاي اول ليست اجزاي غذايي
روي برچسب ميآيد و ممکن است بهجاي کلمه قند (sugar) نام شيميايي قند
آورده شود که معمولا به ose ختم ميشود.
v
مصرف اسنکها يا ميانوعدهها را محدود کنيد. خوردن يک وعده غذايي کامل،
بهجاي خوردن اسنکها، توليد بزاق را بهبود ميبخشد. بزاق نقش مهمي در
محافظت دندانها از پوسيدگي دارد.
v هنگامي که اسنک ميخوريد، بهجاي شيريني و چيپس، انواع سالمتر را انتخاب کنيد، براي مثال نان و پنير، ماست، آجيل.