شفا آنلاین :رييس دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: شير و لبنيات پرچرب مي تواند زيان هاي ناشي از آلودگي هوا را افزايش دهد زيرا اسيدهاي چرب اشباع موجود در شير و لبنيات پرچرب موجب تضعيف سيستم ايمني بدن و گسترش بيماريهاي ريوي در هواي آلوده مي شود.
به گزارش شفا آنلاین ،دكتر زهرا عبداللهي افزود: انواع فلزات سنگين مانند سرب كه با سوختن بنزين وگازوئيل در هوا منتشر مي شود نيز مي تواند با رقابت در جذب ريزمغذي هايي ازجمله كلسيم، آهن و روي در بدن تجمع يافته و در نهايت سرطان را به دنبال داشته باشد.
اين متخصص تغذيه تصريح كرد عوارض و پيامدهاي آلودگي هوا در برخي از افراد از جمله كودكان، مادران باردار، سالمندان و مبتلايان به بيماري هاي قلبي عروقي و بيماري هاي ريوي بيشتر است.
رييس دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت به مردم توصيه كرد بهتر است افراد روزانه حداقل دو ليوان شير كم چرب ( كمتر از يك و نيم درصد چربي) مصرف كنند زيرا شير به دليل دارا بودن فسفر، منيزيم و كلسيم، خنثي كننده سموم است همچنين شير، دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاينده را تنظيم مي كند.
عبداللهي خاطرنشان كرد زماني كه ميزان باكتري هاي مفيد بر اثر ورود سرب و مواد آلاينده به بدن كم شود، عمل دفع هم با مشكل مواجه مي شود و اين مواد در بدن باقي مي مانند؛ كلسيم موجود در شير، منجر به كاهش جذب سرب و همه فلزات سنگين موجود در هواي آلوده مي شود.