کد خبر: ۷۲۰۹۷
تاریخ انتشار: ۰۴:۱۰ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۴ - 2015August 06
شفا آنلاین>سلامت جنسی>مشکلات جنسي، معضلي که بنا به گفته کارشناسان در جامعه امروزبه حد زيادي وجود دارد و اگر به آن توجه نشود ممکن است در آينده چالش برانگيز شود، هر چند متخصصيني در حوزه سلامت جنسي فعاليت مي‌کنند ولي معذوريت‌هايي در اين زمينه وجود دارد که آشکارا صحبت کردن را براي افراد سخت مي‌کند.

به گزارش شفا آنلاین،بیش از 70 درصد علل طلاق و حدود40 درصدعلل گرايش به مواد مخدر مربوط به عدم رضايت مسائل زناشويي جنسي است. ارائه اين آمار مهمترين خبري بود که صبح ديروز در مراسم افتتاح کلينيک سلامت جنسي در مجتمع درماني و دارويي هلال احمر مطرح شد. خبري که نشان از اهميت اين موضوع و برداشتن تابويي بود که سالهاست در جامعه وجود دارد.


در اين مراسم مسئولان هلال احمر از جمله علي‌اصغر احمدي، دبيرکل جمعيت هلال‌احمر حضور داشتند تا با سخنان خود به مردم و به خصوص مسئولان يادآوري کنند که اگر پرداختن به مسائل جنسي مورد غفلت قرار گيرد و به آن پرداخته نشود ممکن است در آينده با مشکلات پيچيده‌اي روبرو شويم که حل آن به راحتي امکان‌پذير نباشد.


«در کشور معمولا درباره مسائل اول انکار مي‌کنيم و بعد خشمگين مي‌شويم و در آخر به عنوان يک ضرورت بديهي وقتي که تمام فرصت‌ها را از دست داديم به آن مي‌پردازيم.


نمونه آن مصرف الکل در کشور است. مدت‌ها منکر اين قضيه بوديم که مصرف الکل در جامعه زياد است. حالا که مي‌بينيم مصرف الکل افزايش يافته وزارت بهداشت به دنبال تاسيس کلينيک‌هاي ترک الکل است.»


اين موضوع صحبتي بود که عليرضا بهرامي، معاون پشتيباني و برنامه‌ريزي مجموعه دارويي درماني هلال ايران در اين مراسم مطرح و از انکار برخي از مسائل در جامعه چه از سوي مسئولان و چه از سوي مردم ابراز نارضايتي کرد .


بهرامي همچنين به اين موضوع اشاره کرد که به علت تابويي که در جامعه ساخته‌ايم حتي بخشي از مسائل ديني را هم نمي توان در جامعه بيان کرد چه برسد به اينکه به آن پرداخت.

در واقع تابوهايي ساخته‌ايم که خود زنجيري بر دست و پاي ما شده است در حالي که ضرورت پرداختن به مشکلات جنسي همانند ضرورت پرداختن به ديگر بيماري‌ها است.


نبود هيجانات و شادي‌هاي مشروع يعني نپرداختن و نديدن آن مساله‌اي است که در جامعه ما وجود دارد. يکي از مهمترين مسائل لذت‌هاي مشروع است که بايد در قالب مشروع به آن بپردازيم و اين حقوق را به رسميت بشناسيم.

اين اقدام جايگاه خانواده را نيز محکم مي‌کند. پرداختن به اين مساله شايد در تريبون‌هاي رسمي باب نباشد ولي به عينه مي‌بينيم که معضل اساسي جامعه است. بيش از 70 درصد علل طلاق و حدود40 درصدعلل رجوع به مواد مخدر مربوط به عدم رضايت مسائل زناشويي جنسي است.

مهمترين معضل در اين خصوص سندرم آشيانه‌هاي خالي است يعني خانواده‌اي که با عوارضي از جمله طلاق عاطفي و ازدواج سفيد مواجه مي‌شود.» بهرامي در ادامه اين سخنان مهمترين بحث در کلينيک‌هاي سلامت جنسي را آموزش دانست و نسبت به حذف واحد تنظيم خانواده در آموزش عالي کشور ابراز تاسف کرد. او گفت: «کاش مي‌شد به جاي تنظيم خانواده، سلامت جنسي و خانواده را لحاظ کرد چون اين موضوع به تريبون مشروعي نياز دارد که اين مباحث را به جامعه منتقل کند.»


همچنين علي‌اصغر احمدي، دبيرکل جمعيت هلال‌احمر در اين مراسم با تاکيد بر اينکه که به مشکلات جنسي و مبحث سلامت جنسي مي‌توان به عنوان ناهنجاري اجتماعي در کنار ساير ناهنجاري‌ها نگاه کرد گفت: «حداقل اگر از بعد اخلاق به اين مبحث بنگريم، اقدام در جهت رفع مشکلات آن امري پذيرفته شده است.

از بُعد آسيب‌هاي اجتماعي هم لازم است به اين موضوع پرداخته شود.» وي همچنين به فرمايشات رهبرمعظم انقلاب نيز اشاره کرد و يادآور شد: «زماني مقام معظم رهبري موضوع تهاجم فرهنگي را در جامعه مطرح کردند و بعدها ديديم که سايت‌ها و شبکه‌هاي ماهواره‌اي دقيقا نهاد خانواده‌ها را هدف قرار داده‌اند.


متاسفانه به هر دليلي نيز گرايش به سمت سريال‌هاي برخي از شبکه‌هاي ماهواره‌اي در خانواده‌ها ديده مي‌شود، اين سريال‌ها عمق و ريشه خانواده‌ها را هدف قرار داده‌اند بنابراين بحث آموزش و تذکر بسيار مهم است و ساير دستگاه‌ها نيز بايد در اين زمينه کمک کنند.»

احمدي وظيفه اصلي سلامت را بر عهده وزارت بهداشت و دستگاه‌هايي همچون تامين اجتماعي دانست و هلال‌احمر را به عنوان سمن يا سازمان مردم نهاد بزرگ، در کمک به دولت معرفي کرد و گفت که در برنامه ششم توسعه بايد به مباحث دارويي و درماني جمعيت هلال‌احمر نگاهي ويژه داشته باشند و هدف‌ها را با ماموريت سازماني و برنامه‌هاي کلان تطبيق دهند. امير مدير، مدير کلينيک سلامت جنسي مجتمع دارويي درماني هلال ايران از ديگر افرادي بود که در اين مراسم به سخنراني پرداخت و تحکيم خانواده را هدف اصلي افتتاح کلينيک سلامت جنسي دانست.


او گفت که موضوع سلامت جنسي و رضايت جنسي در آينده چالش‌برانگيز خواهد بود که اين موضوع تنها مختص ايران نيست و در همه جاي دنيا وجود دارد بنابراين مجبوريم راه‌حلي ميانه براي اين موضوع ارائه کنيم که دچار افراط و تفريط نشويم.


وي آموزش را راه‌حلي براي پيشگيري از اختلالات جنسي و افزايش رضايتمندي افراد دانست و همچنين اقدامات پژوهشي را از ديگر اهداف اين کلينيک معرفي کرد به نحوي که با ثبت الکترونيکي پرونده بيماران علاوه بر ارائه آمار علت مشکلات را نيز بررسي خواهند کرد.


در ادامه مسعود حبيبي، رييس مجتمع دارويي - درماني جمعيت هلال احمر بر اهميت فرهنگ‌سازي مطرح کردن مسائل جنسي تاکيد کرد و معتقد است که بايد کاري فرهنگي انجام داد تا با اين مساله نيز به صورتي عادي برخورد شود که اين موضوع نيازمند حضور رسانه‌هاست.


وي همچنين اين موضوع را مطرح کرد که وزارت بهداشت نيز درصدد تشکيل چنين مراکزي است و گفت که تشکيل اين مراکز فرصتي براي جامعه تلقي مي‌شود تا کساني که اختلالاتي در اين باره دارند، بتوانند درمان مناسب را دريافت کنند.


حبيبي همچنين از راه اندازي کلينيک سلامت مادر، جنين و نوزاد در هفته دولت خبر داد و گفت: «اين کلينيک مراقبت‌هاي بارداري و نوزادي را ارايه خواهد کرد چرا که بيماري‌ها در اين حوزه خانواده را مستاصل مي‌کند. کلينيک مشاوره نيز به‌زودي راه اندازي خواهد شد تا مردم بتوانند از خدمات آن بهره مند شوند.


همچنين فاز بعدي ما براساس چشم انداز ترسيم شده، راه اندازي مرکز جامع سرطان است که البته اين امر در حال انجام است.» سيد علي آذين، متخصص پزشکي اجتماعي از ديگر افرادي بود که در اين جلسه به آسيب شناسي سلامت جنسي اشاره کرد.


او معتقد است که شرط اول براي ارائه خدمت براي اينکه در اين حوزه سياستگذاري شود درک درست از موضوع و پيچيدگي آن است و بر اين موضوع تاکيد کرد که ساده انگاري در اين خصوص واقعا آفت است. احترام به حقوق جنسي افراد نکته دومي بود که آذين به آن اشاره کرد و آموزش را بخشي از حقوق جنسي و باروري مردم دانست.


در واقع دسترسي به آموزش و بهره‌مندي از روابط جنسي ايمن جزء حقوق باروري جنسي افراد است. هر کشوري بنابر مقتضيات خود مي‌تواند سياست‌هاي جمعيتي مختلفي داشته باشد ولي بعضي از مسائل جزء حقوق است که نبايد در ارائه خدمات سلامت به مردم از اين موارد کم بگذاريم. آنطور که سيد علي آذين مطرح کرد؛ عمده مشکلات مردم در حوزه سلامت جنسي فقط از جنس دغدغه، فکر و علامت سوال است. «مردم در اين خصوص بلاتکليف هستند و نمي‌دانند که بايد به کجا مراجعه کنند. اگر در حيطه کلينيک‌هاي سلامت جنسي بتوانيم اين مشکلات را حل کنيم دغدغه بسياري از مردم حل مي شود.

قسمت ديگري از آسيب شناسي سلامت جنسي مشکلات مربوط به حوزه فعاليت‌هاي جنسي است.» وي همچنين افزايش قابل توجه اميد به زندگي در کشور و بسياري از شاخص‌هاي بهداشتي را باعث مباهات دانست و گفت: «وقت آن بود که با توجه به اينکه بسياري از نياز‌هاي مردم در حوزه سلامت جنسي به تقاضا تبديل شده است، نظام سلامت به دنبال اين باشد که در زمينه آموزش، فرهنگ سازي و ارائه مراقبت‌هاي سلامت جنسي گام‌هايي بردارد.»


اين متخصص پزشکي اجتماعي در ادامه سخنان خود بر علت توجه به سلامت جنسي افراد پرداخت. او گفت: «از دهه 1980ميلادي که با پديده همه‌گيري ايدز در دنيا مواجه شديم موضوع سلامت جنسي حال بحراني پيدا کرد و رفتارهاي جنسي افراد صرفا يک مساله شخصي تلقي نمي‌شد.

در کنار آن از آنجايي که بيماري‌هاي ديگري منتقل شونده از راه جنسي کمک مي‌کند که گسترش ايدز بيشتر شود، همزمان بايد کنترل ساير عفونت‌هاي منتقل شونده از راه تماس جنسي مد نظر قرار گيرد.

اگر اين اولويت که در کيفيت زندگي افراد و انگي که دارد کنار بگذاريم رضايتمندي از روابط جنسي يکي از اولويت‌ها است و اين موضوع در چارچوب خانواده بسيار مهم است چرا که به صميميت و مسئوليت پذيري بيشتر منجر مي‌شود.

بنابراين اگر اين موضوع آسيب ببيند مي‌تواند بر تعهد و مسئوليت پذيري تاثير بگذارد.» آذين بر اين موضوع تاکيد کرد که زندگي جنسي جامعه ما در حال تغيير است. اين تغيير جنبه‌هاي مثبت و منفي دارد و با خود همانند هر تغييري در جامعه آسيب‌پذيري‌هايي به همراه دارد.

اگر چشممان را بر اين موضوع ببنديم يک روز از خواب بيدار شده و متوجه مي‌شويم که موضوع پيچيده شده است و با معضلي که در حال حاضر در اعتياد داريم بعدها مواجه خواهيم بود.



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: