شفا آنلاین -استاد گروه اطفال دانشگاه علومپزشکي مشهد با اشاره به آغاز فصل مدارس، نسبت به بروز حوادث براي کودکان هشدار داد.
به گزارش شفا آنلاین دکتر عبدالعلي خوارزمي، متخصص کودکان ، شايعترين علل مرگ و مير کودکان را بدليل حوادث عنوان کرد و گفت: اين درحاليست که بيشتر والدين نداشتن بيماري خاص را در فرزندانشان به معناي سلامت کامل آنها تلقي ميکنند، اما نبود بيماري تنها يک عامل است و اگر بخواهيم موارد عمده را گزارش کنيم؛ ايمني در رفتوآمد کودک در مسير مدرسه و ساير اماکن و حوادث در کمين، بيشترين درصد را به خود اختصاص ميدهند.
وي با بيان اين که در گذشته، بدليل نزديکي مدارس به محيط زندگي، اغلب کودکان بصورت پياده به مدرسه ميرفتند، اظهار کرد: اين پيادهرويها هم منجر به شادابي و طراوت کودک ميشد و هم از بروز چاقي و اضافه وزن در او جلوگيري ميکرد اما امروزه بدليل زندگِيهاي ماشيني اين موهبت از فرزندانمان گرفته شده و ناگزير به استفاده از وسايط نقليه براي رفت و آمد به مدرسه هستند.
اين عضو هيأت علمي دانشگاه علومپزشکي مشهد با بیان این که استفاده از وسايط نقليه براي رفت و آمد کودکان به مدارس خطراتي را نيز در پي دارد، تصريح کرد: برخورد خودروها با کودکان حين گذر از عرض خيابان و يا تصادف خودرو حامل دانشآموزان با خودروي ديگر همگي از حوادثي به شمار ميروند که در کمين کودکان در جريان رفتوآمد به مدرسه و خانههايشان هستند.
دکتر خوارزمي با بيان اين که متأسفانه والدين تصور ميکنند بهترين مکان براي کودک نشستن روي پاي مادر در صندلي جلوي ماشين است، توصيه اکيد کرد که فرزندان بايد از دوره نوزادي صندلي مخصوص روي صندلي عقب ماشين داشته باشند و فقط روي آن بنشينند، چراکه اگر تصادفي رخ دهد، سر کودک با داشبورت و شيشههاي ماشين برخورد کرده و صدمات گاه جبرانناپذيري را براي آنها رقم ميزند.
حتي تا سن 12سالگي کودکان از صندلي جلو خودرو استفاده نکنند
وي تأکيد کرد: حتي تا سن 12سالگي توصيه ميشود که کودکان از صندلي جلو خودرو استفاده نکنند و بعد از آن هم بطور حتم کمربند ايمني ببندند تا از حوادث احتمالي و تحميل هزينههاي سنگين جسمي، عاطفي و مالي در امان باشند.
اين متخصص کودکان همچنين خطاب به والدين و مراقبان و مربيان مدارس گفت که به کودکان آموزشهاي لازم را براي رعايت اصول ايمني هنگام تردد از خيابانها و توجه به علايم راهنمايي و رانندگي و خطکشيهاي عابرپياده ارايه کنند و آندسته از کودکاني که از دوچرخه براي رفت و آمد استفاده ميکنند نيز بايد کلاه ايمني داشته باشند.
هشدار نسبت به حوادث احتمالي در مدارس
دکتر خوارزمي درباره حوادث احتمالي در مدارس نيز هشدار داد و اظهار کرد: بايد به بچهها بويژه پسربچهها که عادت قهرمانبازي دارند، درباره درست بالا و پايين رفتن از پلهها، هل ندادن يکديگر و رعايت ايمني هنگام استفاده از پنجرهها آموزش داد تا صدمهاي متوجه آنها نشود.
وي در ادامه توصیه کرد: والدين سعي کنند غذاهاي سالم و بدون چربي و قند زياد تهيه کرده و براي خوراکي کودک هنگامي که در مدرسه هست، داخل کيفش قرار دهند و به او آموزش دهند که جز لقمه خودش، از کس ديگري غذا نگيرد تا از بروز برخي اختلالات پيشگيري شود.