کد خبر: ۷۱۳۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۰۸ مهر ۱۳۹۲ - 2013September 30
شفا آنلاین - مهمترین جزء تشکیل دهنده زنجبیل، جینجرول است که از رشد سلولهای سرطانی، مخصوصا سرطان روده بزرگ در انسان جلوگیری می کند
به گزارش شفا آنلاین ؛ کارشناس امور دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: زنجبیل یا Ginger  گیاهی است چند ساله که دارای ریزومهای غده ای می باشد. این گیاه در اصل بومی هندوستان است ولی در نقاط دیگری از جهان هم می روید. این گیاه دارویی بوده که دارای انواع متعددی می باشد. این گیاه بسیار معطر است ودر پخت غذا وشیرینی ها و درمان برخی مشکلات جسمی به کار برده می شود. زهرا شهاب فرد در خصوص خواص این گیاه دارویی بیان داشت: فرقی نمی کند که به صورت تازه، خشک ویا به صورت پودر به کار برده شود.این گیاه سرشار از ویتامینهای D،C،B  مواد معدنی، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، مس و زینک می باشد. به همین جهت یک ماده انرژی زا محسوب می شود. وی افزود: این گیاه دارای خواص متعددی از جمله ضد تهوع ، مقوی قلب، ضد لخته شدن خون،ضد باکتری،آنتی اکسیدان، ضد سرفه،ضد سموم کبدی، ضد التهاب، ادرارآور، کاهش اسپاسم، محرک سیستم ایمنی، ضدنفخ، پایین آورنده کلسترول خون و محرک گردش خون مغزی و محرک هضم غذا است. کارشناس امور دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا بیان داشت: مهمترین جزء تشکیل دهنده زنجبیل که مسوول ایجاد طعم و مزه در این گیاه می باشد، جینجرول است که از رشد سلولهای سرطانی ،مخصوصا سرطان روده بزرگ در انسان جلوگیری می کند. همچنین برای درمان اسهال ناشی از مسمومیت غذایی مفید است. بخصوص که تشنگی را برطرف می سازد. زهرا شهاب فرد در ادامه گفت: این گیاه می تواند به عنوان یک داروی جایگزین داروهای ضد التهاب غیراستروییدی در کاهش درد مبتلایان به استئوارتریت و روماتوئید باشد. همچنین دارای اثر ضد باکتری و ضد هلیکوباکتر پیلوری بعد از عصاره زرد چوبه می باشد و بعد از آن هل و میخک دارای چنین اثری می باشند. خاصیت ملینی آن به رفع یبوست کمک می کند. این کارشناس امور دارویی گفت: توصیه می شود هنگام سرما خوردگی چندبار چای زنجبیل نوشیده شود و در هنگام گلودرد هم علاوه بر مصرف آن به صورت چای، غرغره شود. در ضمن جهت افزایش سلامت قلب و عروق، با سیر و پیاز مصرف شود. شهاب فرد افزود: در کاهش قند خون و اثر ضد دیابتی ،ابتدا زنجبیل ، بعد هل و سپس زردچوبه بیشترین اثر را دارا می باشد.این گیاه حاوی آنتی اکسیدانی بنام شوگائول است که می تواند از پیشرفت آلزایمر جلوگیری کند. وی بیان داشت: نکته مهم این است که این گیاه مفید را نیز مانند تمام گیاهان دارویی دیگر باید در حد اعتدال و با مشورت پزشک معالج  مصرف کرد زیرا مصرف غیر منطقی و بیش از حد آن می تواند منجر به بروز مشکلاتی در سلامت فرد شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: