شفا آنلاين -رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران ،تحقير،قتل،ضرب وشتم وسرقت را ازمهم ترين مشكلات سالمندان تنها دركشوربرشمرد وخواستارتوجه جدي مردم ومسوولان به مسايل مختلف سالمندان وسالمندي شد.
سيد حسن موسوي چلك همزمان با آغاز نخستين روزهفته سالمند درگفتگوي اختصاصي با شفا آنلاين ضمن بيان اين مطلب گفت : به علت افزایش جمعیت سالمندی چاره ای نداریم جز اینکه به سمت داشتن پیران با نشاط برویم.البته براي تحقق اين هدف نيز لازم است از دوران کودکی برای داشتن پیران با نشاط برنامه ریزی کنیم.
موسوی چلک تصریح کرد: به دلیل ساختار جمیعتی و کاهش نرخ باروری ، افزایش امید به زندگی و بالارفتن سطح بهداشت در جامعه هم اكنون به سمتی می رویم که جمعیت سالمند رو به افزایش است.ضمن اينكه دو سال است جمعت سالمند كشور رو به فزونی گذاشته است.
مددكار اجتماعي افزود: متاسفانه دركشور ما با بالارفتن سن امید به زندگی سیاست گذاری ها در حوزه های مختلف تغییرنکرده است . از طرف دیگر ساختار خانواده ها به سمت خانواده هسته ای بدون حضور پدر و مادر بزرگ ها تغییر کرده است كه اين هم ازديگر معضلات است.
موسوي چلك خاطرنشان كرد:ازآنجا كه نظام تامین اجتماعی قوی نيز نداریم به همین دلیل جمعیت سالمندی تبدیل به یک دغدغه شده و لذا باید به سمتی برویم که برای داشتن پیران با نشاط برنا مه ریزی کنیم .
وی با تاكيد بر اهميت برنامه ریزی هاي كلان برای سالمندان گفت: تغذیه مناسب ، ورزش ، افزایش سواد تغذیه ای وآموزش علوم مختلفت سالمندي می تواند به تحقق روياي داشتن دوران پیري با نشاط کمک شایانی کند. لازمه آنهم این است که در حوزه سیاست گذاری اجتماعی به سالمندان پویا توجه جدی تری داشته باشیم.
این مددکار اجتماعی در ادامه به جایگاه سالمندی در دین مبین اسلام اشاره وتصريح کرد:در سوره بنی اسرائیل آمده که به پدر و مادر خویش تکریم کرده و آزرده شان نسازید. همچنین پیامبراكرم ( ص) به اصحاب خویش فرمودند: رسیدگی به والدین نوعی جهاد است. ضمن اينكه پیشوایان دین ما در بسیاری از امور مراجعه به ريش سفيد ها در جهت حل مشکلات را امری لازم دانسته اند.
موسوی چلک دورا ن سالمندی را زمان طلاييي دانست و گفت:متاسفانه در چند سال اخیرشاهد هستيم با گسترش مراکز نگهداری شبانه روزی سالمندان ، برخي فرزندان از خود سلب مسئولیت کرده و به گونه ای رفتار می کنند که انگار سالمندان تاریخ مصرف دارند و باید منتظر باشند تا عمرشان به سر آید .در صورتی که دوران سالمندی به عنوان گلدن تایم یا زمان طلایی لقب گرفته وافراد جامعه باید فرصت مشارکت در حوزه های اجتماعی و فرهنگی برای سالمندان را تا زمانی که آن ها در قید حیات هستند فراهم کنند.
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در مورد سالمند آزاری نيز گفت: تحقیر و کتک زدن سالمندان و همچنین قتل و سرقت از سالمندان تنها، معضلی است که ما شاهد این بحران در اورژانس اجتماعی هستیم. در صورتی که سالمندان بهترین گزینه برا ی تقویت هویت فرهنگی ، انتقال ارزش ها و هنجارها به نسل جدید هستند.
وی در ادامه گفتگو با شفا آنلاين در مورد ارتباط نسل جوان با سالمندان افزود: باید تلاش کنیم که ارتباط میان نسلی بین سالمندان و جوانان ایجاد شود. زیرا سالمندان بهترین عامل انتقال هستند و در محیط اجتماعی و خانوادگی باید از آنان حمایت و نگهداری شود به جز سالمندانی که بستگانی ندارند که لازم است آنان در سرای سالمندان باشند.
موسوی چلک سالمندان رابه مثابه يك گنجینه بسيار گرانقيمت دانست و ادامه داد: بايد بدانیم که حمایت از والدین و سالمندان از نظر دینی آمرزش گناهانمان را بدنبال دارد و امروز اگر ما والد ینمان را تکریم نکنیم فرزندانمان نیزدرآينده به ماا حترام نگذاشته و تکریم مان نمی کنند.
گفتگو :كتايون اعتمادي