شفا آنلاين -وزیر بهداشت گفت: وضعیت اخلاقی کشور در شأن ایران انقلابی نیست، دانشگاه باید با عقلگرایی مسیر گذشته را اصلاح کند و دانشگاههای علوم پزشکی باید سیاسی و مهد افکار متفاوت و حتی متضاد باشند
به گزارش شفا آنلاين ، سید حسن قاضیزاده هاشمی در مراسم تکریم و معارفه روسای دانشگاه علوم پزشکی تهران با تبریک هفته دفاع مقدس و آغاز سال تحصیلی اظهار داشت: همه ما معتقدیم فراگرفتن علم و دانش در ردیف با ارزشترین عبادتهاست که در دین ما هم به آن سفارش شده است و دنیا هم به سمت استفاده از دین و عقلگرایی پیش میرود. باید دید در این چند دهه گذشته در کجای واقعیت و تکامل تاریخی قرار داریم.
وی با تأکید بر اینکه معتقدم فرصتهای بسیاری را علی رغم ابزارهای زیادی که داشتهایم از دست دادیم، افزود: اینکه مسئولان فرهنگی در این مسیر حرکت کردند یا نه مورد سوال است و معتقدم در سالهای اخیر به فرهنگ و اخلاق تاختهایم.
وی در مورد وضعیت فرهنگی در کشور گفت: وضعیت فرهنگی و اخلاقی کشور در شأن یک کشور انقلابی نیست و معتقدم برخی از راه آمده را باید برگشت و فرصت نقد و اندیشه را فراهم کرد. باید محیط دانشگاه با نشاط و ارزنده باشد. دانشگاه مهد افکار متفاوت و متضاد است.
به گفته قاضی زاده هاشمی دانشگاه باید سیاسی باشد و کشوری وجود ندارد مگر آنکه دانشگاهی پویا و پرنشاط وجود داشته باشد. البته حرفهای من، فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری است.
وی افزود: البته نظر ایشان ایجاد کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاههاست که به نظر من بیشتر شکلی است و نه عملی.
وزیر بهداشت با انتقاد از اینکه در برههای از زمان از فرصتهای ایجاد شده استفاده نکردیم افزود: زمانی دانشگاهها را به باشگاه سیاسی احزاب و عقبههای آن تبدیل کردیم و ناخواسته وارد جریانات سیاسی شدیم. علی رغم اینکه دانشگاه باید سیاسی باشد ولی نباید از آن بهرهبرداری سیاسی شود.
وی با تقدیر از عملکرد محمدرضا منصوری رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: او در برههای مسئولیت دانشگاه را پذیرفت که مشکلات و حاشیهها کم نبود و باید به خاطر صبر، علم و انصافش از او تقدیر کرد. دکتر منصوری یکی از نزدیکترین افراد در زندگی حرفهای مناست و این سوال ایجاد میشود که چطور شد استعفای او را پذیرفتم.
قاضی زاده هاشمی انتخاب دکتر جعفریان رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران را به دلیل جسارت و جوان بودن او دانست و گفت: از رئیس جدید انتظار دارم از همه ظرفیتها استفاده کنند و از تجربیات روسای سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران بهره ببرند.
وی گفت: فکر نکنید وضع دانشگاه علوم پزشکی تهران خوب است، من معتقدم این دانشگاه با آنچه ما انتظار داریم فاصله دارد، باید جرئت استفاده از جوانها را از دست ندهیم و خود من هم این مهم را در انتخاب روسای دانشگاههای علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی لحاظ کردم.