شفاآنلاین - رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر گفت: تاکنون ۱۲۰ تن از مجموع ۵۱۰ پزشک و پرستاری که امسال برای خدمترسانی به زائران ایرانی در مکه و مدینه مستقر میشوند، به عربستان اعزام شدهاند.
به گزارش شفا آنلاین ، دکتر سیدعلی ریاض در این باره گفت: ۲۸۰ تن از این کادر بهداشتی و درمانی، پزشکانی هستند که به صورت شبانهروزی در هتلهایی که زائران ایرانی ساکنند، خدمت میدهند.
وی تصریحکرد: برخلاف سالهای قبل که هر پزشک مسئول سلامت زائران کاروان خود بود، امسال پزشکان در مطبها در هتلها مستقر میشوند و با توجه به جمعیت زائران ایرانی، در هر هتل یک تا سه مطب شبانهروزی با سه شیفت پزشک و پرستار راهاندازی شد.
وی به فعالیت شبانهروزی دو بیمارستان ایرانی در مکه و مدینه نیز اشاره کرد و گفت: از زمان اعزام زائران ایرانی به حج تمتع امسال، این دو بیمارستان با بخشهای متعدد تخصصی، اورژانس، آزمایشگاه، رادیولوژی، داروخانه و دندانپزشکی شروع به کار کردهاند و هر روز در این مدت بیش از ۱۰۰ زائر، معاینه و ویزیت شدهاند.
ریاض همچنین گفت: مرکز پزشکی حج و زیارت علاوه بر دو بیمارستان در مکه و مدینه و مطبهای شبانهروزی در هتلها، سه پایگاه سیار پزشکی نیز در جحفه، شجره و ثلوم در مسیر مکه تا مدینه برقرار کرده و در ایام تشریق نیز در عرفات و منا، درمانگاههای تخصصی دایر میکند.
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمردر ادامه گفت: بنابر اعلام مسئولان عربستان، تاکنون هر سال گروه پزشکی ایران در بین کشورها، منظمترین و بهترین گروه پزشکی شناخته شده است.
ریاض افزود: خدمات مرکز پزشکی حج و زیارت، در ایام حج تمتع از شکل درمانگاهی خارج و در دو بیمارستان و بیش از۲۰مطب و پنج پایگاه در میقاتها و مسیر مکه تا مدینه، ارائه میشود.
وی اضافهکرد: هر سال به توصیه مسئولان بهداشت و درمان عربستان، گروههای پزشکی کشورهای دیگر از گروه پزشکی ایران دیدن و از ما الگوبرداری میکنند و ما نیز از درمانگاههای آنها دیدن میکنیم.
ریاض به برگزاری همایش پزشکی حج در سال گذشته در ایران و ارائه۲۲۰مقاله علمی اشاره کرد و گفت: ریاست دبیرخانه این همایش برعهده جمهوری اسلامی ایران و ایران نخستین کشوری است که دوره mph پزشکی حج (کارشناسی ارشد بهداشت برای پزشکان عمومی) را در دانشگاه علومپزشکی تهران راهاندازی کرده و به زودی آن را به مقطع دکتری نیز ارتقا میدهد.