در کشور کوبا وقتی مشخص می شود که یک زن باردار به ایدز مبتلا است بلافاصله برای او داروهای ضد ایدز تجویز می شود، زایمان او به روش سزارین انجام شده و بعد از تولد برای فرزند وی هم مصرف داروهای ضدایدز شروع می شود.
نکته مهم اینست که در این کشور برنامه های مبارزه با ایدز و دیگر بیماری های انتقال یابنده از طریق جنسی جزئی از مراقبت های دوران بارداری برای همه زنان است.
طبق آمارهای منتشره هر سال ۱.۴ میلیون زن مبتلا به ویروس اچ آی وی باردار می شوند و در صورتی که درمان مناسب در اختیار آنها قرار نگیرد احتمال انتقال این ویروس به فرزند آنها ۴۵-۱۵ درصد است. این انتقال درون شکم مادر یا در زمان بارداری و یا در دوران شیردهی صورت می پذیرد. از طرف دیگر اگر درمان مناسب انجام شود احتمال این انتقال حدود یک درصد است.
به گفته سازمان بهداشت جهانی، مواردی نظیر آزمایش ایدز و سفلیس برای زنان باردار و همسرانشان، زایمان سزارین و جایگزین کردن شیر مادر با قطع شدن زنجیره سرایت بیماری ارتباط دارند.
به گفته سازمان ملل، بیش از ۳۵ میلیون بزرگسال و کودک در سطح جهان مبتلا به ایدز هستند، اما سرعت سرایت ویروس اچ.آی.وی به طور قابل توجهی کاهش یافته است.
آمار این سازمان در خصوص موارد جدید ابتلا به ایدز نشان میدهد که شمار افراد مبتلا به این ویروس از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۰۵ به ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۳ کاهش یافت.
بنا بر گزارشها، در سال ۲۰۱۳ در کوبا تنها دو نوزاد مبتلا به ایدز و پنج نوزاد مبتلا به سفلیس به دنیا آمدند.