شفا آنلاین>سلامت>مدیر کل دفتر بین الملل و سازمانهای تخصصی سازمان دامپزشکی کل کشور استفاده از واژه سرطان در مورد دام را کاملا غلط دانست و استفاده از هر گونه دام مشکلدار در کارخانجات سوسیس و کالباس را خارج از حیطه نظارتی سازمان دامپزشکی دانست.
به گزارش شفا آنلاین-اختیار زاده مدیر کل دفتر بین الملل و سازمانهای تخصصی سازمان دامپزشکی کل کشور
در خصوص استفاده از دام سرطانی در کارخانجات سوسیس و کالباس اظهار داشت:
استفاده از واژه دام سرطانی کاملا غلط است وقتی کشتارگاه وجود دارد بدان
معنی است دام پس از معاینات و بررسیهای متعدد توسط دامپزشکان، کارشناسان و
ناظرین سازمان دامپزشکی کشور تائیدیه سلامت دریافت میکنند و سپس ذبح
میشوند.
وی
افزود: تشخیص هر گونه مشکل در دام در کشتارگاه منجر به معدوم شدن آن دام
میشود و این اطمینان به مردم داده میشود که کشتاری که با مهر و تائیدیه
سازمان دامپزشکی از کشتارگاه خارج میشود کاملا سالم است.
وی
با بیان اینکه کشتار دام در کشتارگاه تحت نظر واحد بهداشتی میباشد، گفت:
تنها گوشتی از کشتارگاه خارج و عرضه میشود که قابلیت مصرف انسانی را
داشته باشد.
وی
با بیان اینکه واژه سرطان را برای دام به کار نمیبرند، گفت: به طور روتین
واژه دام سرطانی درست نیست و اصولا در دامپزشکی این واژه هرگز استفاده
نمیشود.
اختیارزاده
پیرو خبری در خصوص استفاده از دام سرطانی در کارخانجات سوسیس و کالباس
توضیح داد: پروانه بهداشتی کارخانجات سوسیس و کالباس پس از تائید توسط
سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت صادر میشود.بنابراین هر محصول سوسیس و
کالباسی که پروانه بهداشتی دارد به معنی تائید آن واحد صنفی از طرف سازمان
غذا و دارو وزارت بهداشت است.
وی
افزود: این نکته شایان ذکر است،اداره استاندارد هم بر این واحدها نظارت
دارد و اگر در بخش تولید سوسیس و کالباس سوالی مطرح است پاسخ آن متوجه
سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد است و سازمان دامپزشکی تنها تا قبل
از ورود کشتار به کارخانجات سوسیس و کالباس مسئول سلامت کشتار است و در
مورد سلامت خروجی این کارخانجات مسئولیتی متوجه سازمان دامپزشکی کل کشور
نیست.