به گزارش شفا آنلاین - پانکراس غدهای است در بخش فوقانی شکم که هم برونریز و هم درونریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیماً وارد جریان خون میشوند و هم برای هضم پروتئین، چربی و کربوهیدرات، وارد روده میشوند.
غذا به محض ورود به روده کوچک، توسط آنزیمهای ترشح شده از پانکراس و اسید معده، هضم میشوند.
آنزیمهای پانکراس با وجود هضم چربی و کربوهیدرات، هیچ آسیبی به پرز و دیواره روده وارد نمیکنند. بخش اعظم هضم چربی، پروتئین و نشاسته، به عهده آنزیمهای ترشح شده از پانکراس است.
یکی دیگر از مهمترین وظایف پانکراس، تولید انسولین است که سبب کاهش قند خون و تولید انرژی از آن میشود.
مطالعات محققان دانشکده پزشکی هاروارد نشان میدهد که برخی از مواد غذایی سبب سلامت پانکراس میشوند. این مواد غذایی عبارتاند از:
* سیر
سیر حاوی سولفور، فلاونوییدها و سلنیوم است که تأثیر مثبتی روی بافت پانکراس دارند. مطالعات موسسه ملی سرطان آمریکا نشان میدهد که استفاده منظم از سیر، خطر بروز سرطان پانکراس را 54 درصد کاهش میدهد.
* انگور قرمز
گاهی اوقات پانکراس دچار التهاب میشود که به آن پانکراتیت میگویند. آنتیاکسیدان موجود در انگور قرمز از بروز التهاب بافت لوزالمعده جلوگیری میکند.
* اسفناج
آهن و آنتیاکسیدان موجود در اسفناج، از التهاب بافت پانکراس جلوگیری میکند.
گاهی اوقات پانکراس دچار التهاب میشود که به آن پانکراتیت میگویند.
آنتیاکسیدان موجود در انگور قرمز از بروز التهاب بافت لوزالمعده جلوگیری
میکند.
* سیبزمینی
سیبزمینی حاوی ویتامینهای C، B و A است و سبب سلامت پانکراس میشود.
* زغالاخته و گیلاس
این دو میوه از تخریب سلولهای پانکراس جلوگیری میکنند و خاصیت آنتیاکسیدانی دارند.
* کلم بروکلی
بروکلی خطر ابتلا به پانکراتیت را کاهش میدهد.