کد خبر: ۶۵۱۰۴
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۵ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - 2015June 09
شفا آنلاين:تغذیه>دانستنی ها-یک پزشک داروساز گفت: مکمل‌ها همانطور که از نام‌شان پیداست، مکمل هستند، جای غذا را نمی‌گیرند، اثر درمانی هم ندارند.

به گزارش شفا آنلاين،دکتر طیبه اسماعیلی اظهار کرد: در مجموع ویتامین‌ها در دُزی که در مولتی ویتامین‌ها موجود است نه باعث درمان شده و نه جایگزین غذا می‌شوند.

وی تصریح کرد: برخی ویتامین‌ها مانند A، D، E، K ویتامین‌های محلول در چربی هستند و مصرف بیش از اندازه و افزایش میزان دریافت آن‌ها در بدن موجب مسمومیت می‌شود، به عنوان مثال مصرف بیش از حد ویتامین D باعث ایجاد عارضه در بدن می‌شود که شایع‌ترین عارضه تهوع، استفراغ و کاهش اشتهاست.

این پزشک داروساز عنوان کرد: تنها انجام آزمایش است که نشان می‌دهد بدن فرد به ویتامین D نیاز دارد یا خیر؛ به طوریکه معمولا میزان آن در افراد عادی 20 تا 30 نانوگرم در میلی‌لیتر است و اگر از این میزان پایین‌تر باشد فرد نیاز به دریافت ویتامین D دارد.

وی گفت: نیاز بدن به ویتامینA از طریق خوراکی‌ها تامین می‌شود؛ به عنوان مثال هویج، دانه‌های روغنی، جگر و گوجه‌فرنگی سرشار از ویتامین A است.

اسماعیلی اذعان کرد: کسانی که تغذیه روزانه‌شان از نظر هرم غذایی از تنوع منطقی برخوردار است، نیازی به دریافت مکمل‌ها ندارند.

این پزشک دارو ساز تاکید کرد: افرادی که در برنامه غذایی‌شان تنوع غذایی نداشته و تعادلی در دریافت ویتامین‌ها ندارند، همچنین افرادی که طی رژیم‌های غذایی ماده‌ای را حذف کرده‌اند، مانند گیاه‌خوارها، اگر نیاز روزانه‌شان برطرف نشود ضمن مشورت با پزشک می‌توانند از مکمل‌ها و ویتامین‌ها استفاده کنند. البته برخی بیماران بر اثر مصرف بعضی داروهای تشنج یا اعصاب و روان در کنار داروهایشان نیاز به مصرف مکمل‌ها دارند.



ایسنا




نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: