کد خبر: ۶۴۷۹۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۰ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - 2015June 07
شفا آنلاين:تغذیه>سلامت غذایی-در چند سال گذشته با وجود فعالیت شرکت‌های بزرگ تولید‌کننده لبنیات هم‌چون ماست، شیر، پنیر، خامه و امثال آنها مشاهده می‌شود که واحد‌های عرضه‌کننده‌ی لبنیات یا به اصطلاح ماست‌بندی‌ها در سطح شهرهای استان لرستان روز به روز در حال گسترش است. حتی در برخی موارد شماری از این واحدها تحت عنوان یک برند خاص دایر شده و در مناطق مختلف استان شعبه‌های مختلفی دایر کرده‌اند.

به گزارش شفا آنلاين،علت اصلی گسترش این واحدها به طور حتم استقبال مردم از محصولات آنهاست. به گفته‌ی بسیاری از خریداران، سلامت مواد غذایی یکی از مهم‌ترین علل رویکرد آنان به محصولات لبنیاتی‌هاست، استفاده زیاد و علاقه‌ی وافر شهروندان لرستانی از این مواد لبنی آن‌هم به‌صورت فله علتی بر بهداشتی بودن آنها نیست و چه بسا عامل بروز بیماری‌های خطرناک مشترک بین انسان و دام نظیر تب‌مالت می‎شوند.

نظارت بهداشتی بر ماست‌بندی‌ها نیست

در این رابطه دکتر «رضا سپهوند»، مدیرغذا و محصولات آرایشی بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: به‌طور کلی ماست‌بندی‌ها مراکزی هستند که نظارت بهداشتی بر آنها نیست، چون خیلی از آنها پروانه و مجوز ندارند البته چند سالی است که همه می‌کوشند این مراکز ساماندهی شوند اما متأسفانه تاکنون این امر محقق نشده است، چون اراده‌ی واحدی برای ساماندهی ماست‎بندی‎های سطح استان وجود ندارد.

وی با بیان این‌که مجمع امور صنفی متولی ساماندهی ماست‎بندی‎هاست اما تاکنون هیچ‎کاری نکرده است و ما نیز اعلام آمادگی کردیم که پروانه‌ی شناسه نظارت به واحدها داده شود، در ادامه افزود: پروانه‌ی کارگاهی(شناسه نظارت) چنانچه محقق می‌شد منتج به این بود که ماست‎بندی‌ها را به عنوان زیر مجموعه معاونت غذا قرار می‌دادند، البته مجمع امور صنفی چندین نفر را به ما معرفی کردند و استعلامات انجام شد اما افراد شرایط لازم را برای کسب پروانه شناسه نظارت نداشتند.

سپهوند خاطرنشان کرد: این افراد مکان و تجهیزات مناسب و شرایط خاص را نداشتند و اغلب سنتی بودند، هم‌اکنون بلاتکلیف هستند حتی در جاهایی دیده شده که فرد زیر پله منزل شخصی خود را به ماست‌بندی اختصاص داده است.

مدیر غذا و محصولات آرایشی بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با انتقاد از این‌که هیچ نظارتی روی ماست‎بندی‎های سطح استان وجود ندارد و معلوم نیست شیرخامی که این مراکز دریافت می‎کنند سالم است یا خیر افزود: برخی کارخانجات تولید لبنیات مدعی هستند شیرهایی که به‌لحاظ بهداشتی دارای مشکل بوده و بار میکروبی بالایی دارند از طرف کارخانجات لبنی دریافت نشده و از طریق افراد به ماست‎بندی‌ها داده می‎شوند.

سپهوند یادآور شد: هم‌اکنون ماست‌بندی‎های سنتی به رقیبی برای کارخانجات لبنی تبدیل شده‌اند‎.

وی اظهار کرد: هیچ نظارتی روی شیر خام نیست و متأسفانه مکان اکثر این ماست‎بندی‎ها شرایط بهداشتی محیط را ندارد حتی در مواردی نمونه‎برداری‎هایی از ماست‌بندی‏‌ها انجام شده که آلودگی محرز بوده و از لحاظ بهداشتی قابل مصرف نبودند، متأسفانه تمایل مردم به ماست‎بندی‏‌های سنتی بیشتر است و اکثر مردم معتقدند که لبنیات سنتی از محصولات کارخانه‌ای کامل‌تر هستند.

استقبال زیاد از محصولات لبنی سنتی علتی بر سالم بودن آنها نیست

این مسئول خاطرنشان ‎کرد: استقبال زیاد شهروندان لرستانی از محصولات لبنی سنتی علتی بر سالم بودن آنها نیست، چون شیر را بسیار زیاد حرارت می‎دهند و آلودگی میکروبی زیادی دارند و از لحاظ بهداشتی سلامت محصولات این مراکز را معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان تأیید نمی‌کند.

وی تصریح کرد: استفاده از لبنیات سنتی امکان ابتلا به بیماری‎های مشترک بین انسان و دام نظیر تب‎مالت را دو چندان می‎کند.




ایسنا



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: