شفا آنلاين:سلامت>دهان و دندان-معمولاً دهانشویههای مختلفی در داروخانهها وجود دارند. برخی از این محصولات، برای بیماریهای لثه هستند، برخی برای پیشگیری از پوسیدگی دندانها و برخی دیگر هم دهانشویههای فلوراید مخصوص بچهها.
دکتر محمدرضا خامی، دندانپزشک، درباره استفاده از دهانشویه برای بچهها میگوید: «دهانشویههای فلوراید مخصوص بچهها، برای پیشگیری از پوسیدگی است و نباید توسط بچهها، بلعیده بشود. از آنجا که ورود حجم بالای فلوراید به بدن، میتواند باعث ایجاد مسمومیت در بچهها بشود، بنابراین والدین عزیز باید دقت کنند که فرزندان آنها، محتویات داخل دهان خود را که از دهانشویه پر شده است، حتماً خالی کنند».
وقتی از این استادیار گروه سلامت دهان و دندان پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران پرسیدیم که بلعیدن چه مقدار از این دهانشویهها باعث ایجاد مسمومیت در بچهها میشود؟ گفت: «این مساله به غلظت دهانشویه فلوراید و اینکه چه مقدار از آن بلعیده شده باشد، بستگی دارد. با این حال، بهتر است والدین مواظب باشند تا دهانشویهها بلعیده نشوند».
دکتر خامی تاکید کرد که زمان شروع استفاده از دهانشویه برای بچهها، به تجویز دندانپزشک آنها بستگی دارد. وی افزود: «مدتی استفاده از دهانشویههای حاوی فلوراید در مدرسهها رایج شده بود. این در حالی است که برخی از بچهها، اصلاً نیازی به مصرف این محصولات ندارند. یعنی اگر فلوراید به میزان کافی از طریق خمیردندانهای حاوی فلوراید، آب منطقه یا مصرف خوراکیهای حاوی این ماده مانند غذاهای دریایی یا حتی چای به بچهها برسد، معمولاً نیازی به کمک گرفتن از دهانشویههای فلوراید برای بچهها بهوجود نمیآید».
این دندانپزشک در نهایت گفت که استفاده از خمیردندانهای حاوی فلوراید از حدود 3 یا 4 سالگی به بعد که بچهها میتوانند محتویات دهان خود را خالی کنند، مجاز است. وی خاطرنشان کرد که استفاده از دهانشویههای فلوراید، بیشتر به افرادی که بهداشت دهان خود را رعایت نمیکنند، مرتب مسواک نمیزنند یا در خطر پوسیدگی دندانها قرار دارند، تجویز میشود.
سلامانه