به گفته دکتر «جیمز لارکین»، یکی از متخصصان ارشد این مطالعه، با تجویز همزمان این دو دارو در عمل به جای یک ترمز، دو ترمز از سیستم ایمنی برداشته میشود و در نتیجه سیستم ایمنی میتواند تومور را که پیش از این شناسایی نمیکرد، شناسایی کند و برای نابودی آن وارد عمل شود.
وی میگوید: ما تا به حال کاهش بیش از 50 درصد در اندازه تومور را ندیده بودیم بنابراین چنین نتیجهای بسیار قابل توجه است. به نظر من این روش در آینده درمان سرطان نقش بسیار مهمی خواهد داشت. ما امیدواریم که تاثیر این درمان پایدار باشد اما در این لحظه نمیتوانیم هنوز با اطمینان چنین ادعایی بکنیم.
به گزارش بیبیسی، در سالهای اخیر تحقیقات سرطانشناسی به جای تمرکز بر شیمیدرمانی به ایمنیدرمانی معطوف شده است. در ایمنیدرمانی هدف این است که سیستم ایمنی بدن به سلول سرطانی حمله کند اما این روش در حال حاضر بسیار گران است. سیستم ایمنی بدن انسان بسیار موثر و به ویژه در مقابل عفونتها قدرتمند است اما مکانیسمهایی وجود دارند که به مثابه ترمزی برای این سیستم عمل میکنند.
این همان اتفاقی است که در سرطان میافتد یعنی بافت طبیعی رشد و رفتار ناهنجار و مخرب پیدا میکند اما سیستم ایمنی آن را به عنوان عامل بیماریزا شناسایی نمیکند و علیه آن وارد عمل نمیشود.
در شیمیدرمانی از دارو برای نابود کردن سلولهای سرطانی استفاده میشود اما این ماده بر سلولهای سرطانی و بر سلولهای سالم بدون تمایز تاثیر میگذارد. در ایمنیدرمانی از دارو برای این استفاده میشود که سلول سرطانی برای سیستم ایمنی قابل تشخیص شود تا بتواند به آن حمله کند.
با این حال استفاده همزمان از دو دارو باعث عوارض جانبی شدید شد و عوارضی
مثل ضایعات پوستی، اسهال و خستگی بیشتر از درمان تکدارویی بروز کرد. هزینه
هم موضوع دیگری است و به این دلایل، برخی متخصصان با احتیاط درباره
نتیجهگیری از نتایج این تحقیق سخن گفتهاند.
ایسنا