شفا آنلاین - معاون مركز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: دامداران، قصاب ها و كارگران كشتارگاه هاي دام بيش از ساير افراد در معرض ابتلا به تب كريمه كنگو قرار دارند.
به گزارش شفا آنلاین،دكتر محمود نبوي روز يكشنبه افزود: تب كريمه كنگو يك تب خونريزي دهنده ويروسي است كه توسط كنه ها به دام ها منتقل شده و انسان با گزش كنه، تماس يا ذبح دام آلوده و همچنين تماس با گوشت آلوده به بيماري تب كريمه كنگو مبتلا مي شود.
وي خاطرنشان كرد هنگامي كه دام ها به تب كريمه كنگو مبتلا مي شوند، علامت خاصي در ظاهر آنها پديدار نمي شود و افراد در تماس با گوشت اين دام هنگام ذبح يا ترشحات آلوده دام به اين بيماري مبتلا مي شوند.
معاون مركز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، گفت: بنابراين شاغلان در دامداري ها، كشتارگاه ها و قصاب ها در معرض ابتلا به اين بيماري قرار داشته و بايد نكات ايمني مانند استفاده از وسايل حفاظتي از جمله پوشيدن دستكش را رعايت كنند.
نبوي يادآور شد سال گذشته ۸۰ مورد تب كريمه كنگو در كشور ثبت شد كه ۳۹ درصد آن در سيستان و بلوچستان، ۱۹ درصد در استان خراسان رضوي و ۱۳ درصد در كرمان بود و ۱۴ درصد نيز مرگ و مير داشت.
وي با بيان اينكه آمار ابتلا به تب كريمه كنگو از ابتداي سال جاري تاكنون تفاوتي با سال قبل نداشته است، گفت: تاكنون ۳۰ مورد تب كريمه كنگو در كشور ثبت شده است كه ۴۷ درصد آن در سيستان و بلوچستان، ۱۰ درصد در استان فارس و ۱۰ درصد در استان كرمان بوده و ۱۳ درصد نيز مرگ و مير داشته ايم.
نبوي افزود: تب، درد عضلاني و سردرد از علايم تب كنگو به شمار مي رود كه پس از سه يا چهار روز علايم خونريزي دهنده مانند خونريزي هاي زيرجلدي ، خون در ادرار و خونريزي بيني نيز مشاهده مي شود.