به گزارش شفا آنلاین : این اختراع حاصل 2 سال تلاش مستمر رضا افتخار آشتیانی متخصص پروتزهای دندانی و فلوشیپ پروستو ایمپلنت است که در حال حاضر ریاست آموزشکده پروتز و لابراتوار مرکزی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی را به عهده دارد.
وی در مورد این اختراع گفت: این اختراع در رابطه با ایمپلنتهای دندانی است که باعث تسهیل گذاشتن روکش در ایمپلنتهایی است که به علت محل ایمپلنت با سختیهایی همراه است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین با بیان اینکه با کمک این نوع طراحی ایمپلنت، مسیر نشست و برخاست روکش به صورت منحنی انجام میشود افزود: این مسئله باعث می شود که روکش ساخته شده به راحتی از روی ایمپلنت جدا نشود.
افتخار آشتیانی ادامه داد: در اباتمنتهای قبلی مسیر قرار دادن روکش در مسیر باز و بسته شدن دهان بوده است و به همین علت خوردن غذاهای چسبنده میتوانست باعث جدا شدن روکش از روی ایمپلنت شود و این طراحی برای جلوگیری از چنین مشکلی صورت گرفته است.
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات رایج عدم وجود فضای کافی بین ایمپلنت و دندان مقابل است که در چنین شرایطی دندانپزشک مجبور به استفاده از اباتمنتهای گرانقیمت میشود ولی با این طراحی جدید امکان قرار دادن روکش در حداقل فاصله بین دندانی و بدون ترس از افتادن آن به وجود خواهد آمد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطر نشان کرد: تمام این مزایا ناشی از تغییر مسیر حرکت روکش بر روی اباتمنت است که در جهان بی نظیر است.
این اختراع در پایان سال 93 در سازمان ثبت اسناد کشور به ثبت رسیده و مراحل ثبت آن در سازمان ثبت اختراع آمریکا (USPTO) در حال انجام است.
وب سایت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با درج
مطلبی در مورد این اختراع ضمن تأیید ثبت این اختراع در مصاحبهای با افتخار
آشتیانی به تشریح اختراع وی پرداخته است.
وی در مورد تولید انبوه این دستگاه نیز گفت: صحبتهایی با صنعتگران داخلی شده تا این دستگاه به تولید انبوه برسد.
فارس