به گزارش شفا آنلاین،به نقل از روابط عمومی انجمن جنینشناسی و بیولوژی تولیدمثل ایران، طی مطالعهای در زمینه تعامل چاقی و سندرم متابولیک با ناباروری در مردان صورت گرفت، مشخص شد چاقی به هنگام بلوغ نوجوانان سبب اختلال در تکثیر سلولهای حمایتکننده و پشتیبان اسپرماتوژنز (سرتولی) دارد. بنابراین چاقی و سندرم متابولیک منجر به افزایش رادیکالهای آزاد و در نتیجه اختلال در اسپرماتوژنز و کاهش کیفیت اسپرم از جمله اختلال در DNA و کروماتین اسپرم میشود.
چاقی در مردان عمدتاً با کاهش غلظت تستسترون و کاهش پروتئین حامل هورمون های جنسی (SHBG) همراه است. همچنین به دنبال افزایش بافت چربی و بروز سندرم متابولیک با کاهش هورمون تحریککننده برای تولید تستسترون(LH) همراه است.
در بافت چربی بدن مردان چاق میزان تبدیل هورمونهای جنسی مردانه (آندروژن) به هورمونهای جنسی زنانه (استروژن) افزایش پیدا میکند. به همین دلیل غلظت تستسترون در سرم این افراد به شدت کاهش یافته بنابراین تغییر در نسبت تستسترون به استروژن، فاکتوری مهم در ابتلا به ناباروری در مردان چاق است.
گفتنی است که اطلاعات تکمیلی این مطالعه، در اولین کنگره بینالمللی تولید مثل که همزمان با اولین جشنواره برترینهای حوزه تولید مثل از تاریخ 2 تا 4 خرداد سال جاری در مرکز همایشهای بینالمللی رازی برگزار خواهد شد، ارائه میگردد.
بیش از 70 گروه تخصصی حوزه پزشکی و علوم پزشکی شامل ز جمله شامل متخصصان زنان، مامایی، اورولوژی، جنینشناسی، پزشکان عمومی، دامپزشکان، کلیه گرایشهای علومپایه پزشکی، زیستشناسی، علومآزمایشگاهی، پاتولوژی هدف این کنگره هستند که به آنها امتیاز بازآموزی تعلق خواهد گرفت.