کد خبر: ۶۱۷۹۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۸ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - 2015May 12
شفاآنلاین:سلامت>بهداشت و درمان>مطالعه جدید محققان دانشگاه اِموری در آتلانتا نشان می دهد ویروس ابولا در چشم یکی از نجات یافتگان، پس از گذشت دو ماه از بهبودی، زنده باقی مانده است.
به گزارش شفا آنلاین،با توجه به اینکه بازماندگان ابولا با شرایط بهداشتی و سلامتی پیچیده ای دست و پنجه نرم می کنند، تحقیقات گسترده ای در زمینه بررسی سلامت جسمی و روحی این افراد آغاز شده است.

محققان با بررسی یکی از بازماندگان ابولا که از درد چشم رنج می برد، دریافتند که در زلالیه چشم او، ویروس زنده ابولا وجود دارد. زلالیه به مایع واقع در قسمت جلوی چشم، بین عدسی و قرنیه گفته می شود.

اما آزمایش اشک و مایع مخاطی چشم بیمار از نظر وجود ویروس منفی گزارش شده است؛ به این معنی که تماس اشک بیمار با افراد عادی، خطری محسوب نمی شود.

سازمان جهانی بهداشت چندی پیش اعلام کرد مبتلایان به ابولا که از این بیماری کشنده نجات یافته اند، درگیر عوارض جانبی پس از بیماری که به اصطلاح، سندرم پس از ابولا (PES) نام دارد، شده اند.

علایم این سندرم شامل بدن درد (درد مفاصل، قفسه سینه و عضلات)، کاهش حافظه، کم پشت شدن مو، سردرد، حمله های عصبی، خستگی شدید و مشکلات بینایی است. در برخی موارد نیز بیماری های روانی و یائسگی گزارش شده است.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، 50 درصد از بازماندگان بیماری ابولا در سیرالئون، درگیر مشکلات بینایی هستند.

به گزارش رویترز، اغلب افرادی که درمان شده اند، از چشم درد و مشکلات بینایی شکایت دارند و چشمانشان در تمام مدت قرمز رنگ و ملتهب است.

یکی از پزشکان فعال در زمینه مبارزه با ابولا در غرب آفریقا، در مصاحبه خود گفته است، اغلب افرادی که درمان می شوند، در دوره نقاهت به طور کامل بینایی خود را از دست داده اند. این پزشک احتمال می دهد این مشکل به دلیل صدمه به قرنیه یا اعصاب چشم باشد.

محققان بر این باورند که بازماندگان ابولا در معرض اختلالات خود ایمنی قرار دارند. در اختلالات خود ایمنی، سیستم ایمنی بدن بیش از اندازه تحریک می شود و به بافت های سالم بدن حمله می کند.

سندرم پس از ابولا، به یک معضل شناخته نشده تبدیل شده است و محققان در تلاش هستند تا با شناخت علت عمده آن، شرایط مساعدی را برای درمان شدگان فراهم کنند.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، تاکنون بیش از 22 هزار مورد تایید شده و مشکوک به این ویروس گزارش شده است و بیش از هشت هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلا به ابولا در گینه، سیرالئون و لیبریا از دست داده اند.

نتایج این تحقیقات در نشریه New England Journal of Medicine منتشر شده است.
ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: