شفا آنلاین - مدیر دارو و مواد مخدردانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: اجرای طرح برچسب اصالت دارو ، قاچاق دارو را کاهش می دهد.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر صفورا محبی ضمن بیان این مطلب گفت: وزارت بهداشت برای تشخیص اصل یا تقلبی بودن داروی خارجی برچسب اصالت روی داروهای وارداتی نصب می کند و مردم به راحتی می توانند داروهای مجاز را از غیر مجاز تشخیص دهند.
دکتر محبی گفت: بحث داروی تقلبی و قاچاق اکنون از معضلات دنیاست و سازمان بهداشت جهانی را به شدت درگیر کرده است.
مدیر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: اکنون در ایران سامانه الصاق برچسب اصالت دارو و مکمل پیش بینی شده که پیشرفته ترین سیستم در دنیاست و قابلیت شناسایی محصولات تقلبی و قاچاق را به مصرف کننده می دهد.
دکتر محبی ادامه داد: به این ترتیب هر محصولی در زمان ورود به کشور به این برچسب ها مجهز می شود.مصرف کننده می تواند زمان تهیه محصول از اصل بودن آن اطمینان پیدا کند.
وی اضافه کرد: این برچسب ها برای هر قلم کالا به صورت یکتا بوده و غیر قابل تکرار برای قلم کالای دیگر است. این برچسب ها متصل به سامانه های شناسایی و رهگیری بوده که با ارسال کد از طریق پیامک، تلفن گویا و یا اینترنت اطلاعاتی درخصوص اصالت کالا، تاریخ تولید و انقضا، احتیاط مصرف و شماره تماس به خریدار کالا منتقل می شود.
دکتر محبی ادامه داد: محل الصاق برچسب کنترل اصالت و سلامت به گونه ای است که تمامی محل های بازگشایی(درب های) بسته بندی فرآورده های قابل خرید و فروش یا قابل مصرف توسط مصرف کنندگان در هر نوع بسته بندی اعم از جعبه مقوایی، قوطی فلزی و پلاستیکی، شیشه ای و تیوپی را پلمپ می نماید و برای مصرف کننده اطمینان بخش و قابل پیگیری می باشد.
دکتر صفورا محبی با بیان اینکه در زمینه دارو و مکمل دو بحث تقلبی و قاچاق مطرح است که هردو غیر قابل مصرف هستند، اظهارداشت: داروهای قاچاق غالبا تقلبی بوده و از کیفیت پایینی برخوردار هستند و عوارض جانبی مصرف آنها بسیار زیاد و خطرناک است.
مدیر دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی فسا یادآورشد: داروها و مکمل هایی که به صورت غیرمجاز و قاچاق وارد کشور می شوند به دلیل آنکه روند انتقال و توزیع آنها قانونی نیست اطلاعات دقیقی در خصوص محل تولید، نحوه تولید، کشور سازنده، فرمولاسیون، شرایط نگهداری و نقل و انتقال آن، تاریخ مصرف و تغییر در محتوای محصول وجود ندارد و هیچ کس مسئولیت عواقب پیش آمده توسط محصول را پذیرا نیست.
دکتر محبی اضافه کرد: حتی چنانچه این محصول اصل هم باشد باز هم قابل اعتماد نیستند و مصرف انها خطرات جدی را به دنبال دارد.
وی در خاتمه تاکید کرد: داروخانه ها امن ترین مکان برای تهیه مکمل ها و داروها هستند و به مکمل ها و داروهای عرضه شده در اماکنی به غیر از داروخانه ها نمی توان اطمینان کرد.