کد خبر: ۶۰۷۲۵
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۰ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - 2015May 03
شفا آنلاين:جامعه پزشکی>زایمان-معاون درمان وزارت بهداشت، گفت: تا پایان سال گذشته ۴۷۰ هزار زایمان طبیعی به صورت رایگان در بیمارستان های دولتی و دانشگاهی کشور انجام شد.

به گزارش شفا آنلاين،دکتر محمد آقاجانی در مراسم گرامیداشت روز جهانی ماما که روز یکشنبه در ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه در قالب اجرای طرح تحول نظام سلامت برای تحقق هدف های چهارم توسعه هزاره و پنجم از اهداف توسعه هزاره اقدامات مؤثری انجام شد گفت: هدف چهارم  به کاهش دو سوم مرگ و میر کوردکان کمتر از ۵ سال و هدف پنجم نیز به کاهش سه چهارم مرگ و میر کودکان تأکید دارد.

وی گفت: با توجه سیاست های ابلاغی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری، استراتژی حوزه درمان نیز ترویج زایمان فیزیولوژیک بود چرا که ۷۰ درصد مرگ و میر کودکان مربوط به نوزادن و در بین نوزان نیز ۷۰ درصد مرگ ها در ۲۴ ساعت اولیه زایمان رخ می دهد.

آقاجانی با اشاره به اینکه ماماها محور طرح حمایت از زایمان طبیعی هستند اضافه کرد: این طرح دارای ۷ محور است که خوشبختانه موفقیت های زیادی تا به امروز داشته است و توانستیم میزان سزارین را به ۵.۷ درصد کاهش دهیم.

وی همچنین به توانمند سازی ۳۰ درصد از ارائه دهندگان خدمات به آموزش های لازم اشاره کرد و افزود: تاکنون ۱۰ هزار نفر از این آموزش ها بهره برده اند.

معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی از مهم ترین محورهای طرح حمایت از زایمان طبیعیتوسعه و بهسازی بلوک های زایمان بود به گونه ای که در ۱۱۰ بیمارستان شاهد توسعه و ساخت این بلوک ها بوده ایم و در ۲۵۶ زایشگاه نیز این بلوک ها بازسازی شده اند.

وی ادامه داد: همچنین در سال ۹۴ قرار است با هزینه ای حدود ۲۰۳ منیلیارد تومان  ۱۱۰۰  واحد اختصاصی زایمان در بیمارستان های دولتی راه اندازی شود که گامی رو به جلو محسوب می شود.

آقاجانی اظهار کرد: برخی نگران بودند که ممکن است اثرات این طرح در سال اول تغییرات نامناسبی را در شاخص های سلامت مادر و کودک به دنبال داشته باشد که با بررسی های صورت گرفته، مشاهده کردیم که شاخص مرگ کودکان از ۱.۷ در سال ۹۲ به ۱.۳ در سال ۹۳ رسید.

معاون درمان وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه ماماها به عنوان اصلی ترین عامل عامل زایمان به شمار می روند گفت: سال گذشته ۷۵درصد زایمان ها در بیمارستان های دولتی توسط ماماها صورت گرفت در همین زمینه ماماهای خصوصی نیز ۲۶ هزار زایمان در بیمارستان های دولتی را انجام دادند.

وی در پایان با بیان اینکه در سال ۹۴ برنامه های طرح زایمان طبیعی را ادامه می دهیم، گفت: امیدواریم بتوانیم نیروی انسانی مامایی را ساماندهی کنیم، تجهیزات بلوک های زایمان را تإمین کنیم، کیفیت خدمات زایمان را ارتقاء دهیم و همچنین نقل و انتقال بین بیمارستانی و پذیرش مادر باردار را ساماندهی کنیم.



مهر



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: