شفا آنلاين -نشاط اجتماعي را مي توان ضروري ترين زيربناي يك جامعه به شمار آورد چرا كه اين مقوله نقش مهمي در شكل دهي حيات رواني، جسمي، معنوي و اجتماعي افراد ايفا مي كند.
به گزارش شفا آنلاين ،نشاط اجتماعي كه از تاكيدات دولت يازدهم نيز مي باشد، مي تواند حاصل اميد به آينده، پويايي و سر زندگي آحاد مردم باشد، علتي كه جامعه را به سمت تحرك و بهره مندي از ظرفيتهايش فرامي خواند.
**نقش نشاط اجتماعي در توسعه اجتماعي
نشاط اجتماعي يكي از شاخصه هاي توسعه هر كشوري به شمار مي رود چرا كه با داشتن اين ويژگي، ميزان آسيب هاي اجتماعي به طور قابل ملاحظه و چشمگيري كاهش مي يابد و جامعه به سمت و سوي توسعه هدايت مي شود.
فرزانه يعقوب رييس اداره مددكاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اين باره به خبرنگار اجتماعي ايرنا مي گويد:جامعه اي كه شاد باشد، ساكنان آن، پويا هستند و مي توانند استعدادهاي خود را در زمينه هاي گوناگون شكوفا سازند.
وي مي افزايد: در جامعه با نشاط، كمتر نابساماني هاي خانوادگي ديده مي شود و مصاديق آن مانند افسردگي و طلاق، كاهش مي يابد.
رييس اداره مددكاري وزارت بهداشت، خاطرنشان مي كند: انسان ها در يك جامعه بانشاط از حالت انزوا بيرون آمده و در تعاملات اجتماعي شركت مي كنند.
يعقوب مي افزايد: اگر يك فرد شاد باشد ، شادي خود را به ديگران انتقال مي دهد چراكه شادي و نشاط يك حس مسري است و انتقال انرژي و ارتباط متقابل باعث مي شود كه جامعه رو به صعود، توسعه و پيشرفت برود.
اما نشاط روحي و نشاط اجتماعي چيست؟ و چه عواملي مي توانند موجب به وجود آمدن نشاط روحي شوند و نقش آن در سلامت افراد و همچنين توسعه اجتماعي كدام است.
دكتر علي اصغر اصغرنژاد روانشناس و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران در اين باره به خبرنگار اجتماعي ايرنا مي گويد: شادي و نشاط عبارت از يك هيجان مثبت و احساس خوشايند است كه بخشي از آن به نوع نگاه و ارزيابي افراد از آنچه در محيط اتفاق مي افتد، باز مي گردد.
وي بخشي از نشاط اجتماعي را به احساس امنيت ، آرامش و آسايش مربوط مي داند و مي افزايد: اگر نگرش فردي تيره و تار بوده و احساس درماندگي كند و احساس كند كه نمي تواند در سرنوشت آينده خود و كشورش آنچنانكه بايد نقش داشته باشد ،دچار غم و اندوه مي شود.
اين روانشناس با تاكيد بر اينكه ۸۰ درصد مشكلات رواني را فقر ايجاد مي كند، مي گويد:ارتقاي اقتصاد خانواده ها نقش مهمي در تامين بخشي از نشاط اجتماعي ايفا مي كند.
دكتر اصغر نژاد مي افزايد:بخشي از نشاط بر اثر يك عامل دروني مانند نگرش افراد و نوع تفسير آنان از مشكلات ايجاد مي شود و بخشي ديگر نيز مربوط به عوامل محيطي است.
**ارتباط نشاط اجتماعي و سلامت
رييس اداره مددكاري وزارت بهداشت، مي گويد: نشاط و شادي با هم متفاوت هستند چرا كه شادي يك هيجاني است كه با تظاهرات بيروني همراه بوده و خيلي زود گذر است اما نشاط يك احساس انبساط خاطر و يك انرژي دروني پايدار است و اثر مثبت و بادوامي دارد.
فرزانه يعقوب تاكيد مي كند:نشاط اجتماعي و سلامت، ارتباط مستقيمي با يكديگر دارند، هرچقدر كه سلامت افراد تامين شود و از مواهب آن بهره مند باشند به همان اندازه نشاط هم بيشتر خواهد شد.
وي مي گويد:اما اگر ميزان استرس، تنش، افسردگي و نگراني در سطح خانواده ها افزايش يابد،سطح سلامت روان جامعه نيز تحت تاثير منفي قرار مي گيرد و اين مساله اي است كه مغاير با توسعه و پيشرفت جامعه است.
**توجه به نشاط اجتماعي در دولت يازدهم
دكتر روحاني رييس جمهوري كشورمان در اين راستا از اعتماد و اميد به عنوان دو سرمايه بزرگ كشور ياد كرده است ، سرمايه هايي كه بايد براي حفظ آن نهايت تلاش صورت گيرد.
دكتر روحاني در يكي از سخنراني هاي خود تصريح كرد كه تاكنون دو سرمايه بزرگ در كشور به دست آورده ايم و آن اين است كه اعتماد و اميد در بين مردم بيش از گذشته شده كه اميدواريم دولت بتواند اين سرمايه ها را حفظ كرده و نشاط اجتماعي را در جامعه برقرار كند.
وي همچنين تاكيد كرد كه هدف دولت تدبير و اميد هيچ چيز جز نشاندن لبخند بر لبان مردم نيست و معتقديم اين كار تنها با تلاش و همكاري همگان ، استمداد از درگاه حق و عنايت ويژه حضرت ولي عصر (عج )امكان پذير است .