شفاآنلاین-افزودنیهایی که به بستنی، مارگارین، نانهای بستهبندی شده و خیلی از غذاهای آماده اضافه میشود، میتواند باعث افزایش سندروم التهابی روده، (IBD) و بیماری Crohen شود.
به گزارش شفا آنلاین،پژوهشگران به امولسیفایرها و افزودنیهای شیمایی که به بسیاری از
غذاهای آماده اضافه میشود و باعث بهبود افزایش مدت نگهداری آنها میشود،
توجه کردهاند.
همانطور که التهابها با بیماری
کروهن (crohen) و بیماریهای زخم رودهای به عنوان سندرم متابولیک شناخته
میشود و گروهی باعث افزایش خطر بیماری دیابت نوع 2، بیماریهای قلبی و
سکته مغزی میشود.
موشهایی که از امولسیفایرهای
رقیق شده در آب و غذا تغذیه کردند دچار التهاب گوارشی خفیف و نشانههایی از
سندروم متابولیک مانند سطح غیرطبیعی گلوکز خون، افزایش وزن و افزایش
چربیهای شکمی شدند.
امولسیفایرها، در مارگارین،
مایونز، آبنبات، بستنی، غذاهای بستهبندی شده استفاده میشود این ماده،
محصولات را مانند مایونز نرم میکند.
به گفته
دانشمندان بروز بیماریهای التهابی روده و سندروم متابولیک از نیمههای قرن
20 آغاز شده است، دقیقاً در همان زمانی که امولسیفایر به طور گسترده در
غذاهای آماده استفاده میشود.
یک ایمنی شناس
گرجستانی میگوید: ما فکر میکنیم برخی عوامل غیرژنتیکی در محیط خارج وجود
دارد که دلیلی بر افزایش بیماریهای التهابی حاد است.
وی
افزود: ما فکر میکنیم امولسیفایرها یک انتخاب خوب میباشد چون این مواد
در همه جا وجود دارند و استفاده از آنها به موازات افزایش این نوع بیماری
(التهابی) قرار دارد، اما من فکر میکنم ما از میزان اثرات قوی آن غافلگیر
خواهیم شد.
باشگاه خبرنگاران