کد خبر: ۵۴۵۴۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۸ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - 2015March 11
شفاآنلاین-یک روانپزشک گفت: نگاه سطحی به نوروز این است که همزمان با نو شدن طبیعت، خانه هایمان را هم تمیز کنیم اما نگاه عمیق تر این است که باید همواره و در همه فصول به خانه تکانی دل و ذهن و کنار گذاشتن کینه‌ها همت کنیم.

به گزارش شفا آنلاین،افشین یداللهی  با بیان اهمیت تحقیق درباره آداب و رسوم فرهنگ کشور اظهار داشت: نگاه ما به برخی از مناسک سطحی و کلیشه‌ای است و دلایل و مفاهیم این مناسک را کمتر می‌دانیم با اینکه خانه تکانی می‌کنیم و هفت‌سین می‌چینیم اما دلایل آن را نمی‌دانیم.

وی افزود: حداقل کاری که می‌توانیم انجام دهیم تحقیق درباره آ‌داب و رسوم فرهنگ کشورمان است. عادت سطحی، شکلی از رفتار است و به نظر می‌رسد برخی افراد در مواجهه با نوروز از نگاهی سطحی برخوردارند.

این متخصص بهداشت روان گفت: برخی معتقدند با آغاز سال نو همزمان با خانه‌ تکانی باید کینه‌ها را از دلها پاک کنیم و خانه تکانی لزوماً موجب تجدیدنظر در کدورت‌هایی که سالیان درازی است در دل ما وجود دارد نمی‌شود. با اینکه افرادی هستند که خانه تکانی می‌کنند اما این آیین موجب تغییری در نقاط ضعف و دیدگاه‌های آنها نمی‌شود.

وی با بیان اینکه برخی افراد خانه تکانی و تغییر رویه زندگی خود را به بهار، اول ماه یا شنبه موکول می‌کنند تصریح کرد: موکول کردن تغییر و تحولات زندگی به بهار و دوره‌های خاصی از زندگی لزوماً موجب تغییر نمی‌شود ضمن اینکه همه فصلها به یک اندازه اهمیت دارند و اگر بهار و نو شدن طبیعت الگوی مثبتی برای تغییر در افراد باشد ناخودآگاه این ذهنیت ایجاد می‌شود که پاییز الگویی منفی است. در حالی که باید لحظه به لحظه در حال تغییر و تحول باشیم.

یداللهی با تأکید دوباره بر لزوم تغییر و تحول در تمام لحظات زندگی گفت: نگاه به بهار برای تازه شدن مانند فردی است که تغییر را به شنبه موکول می‌کند با اینکه حفظ آیین‌‌هایی مانند خانه تکانی لازم است اما کافی نیست زیرا باید در کنار این آیین به مفاهیم و آموزه‌های آنها نیز بپردازیم. تغییر باید در تمام لحظه‌های زندگی انجام شود.

وی افزود: حتی تغییر و تحول در فصل خاصی از سال نباید بیشتر شود بلکه باید در تمام فصول سال جریان داشته باشد. نگاه تک بعدی برای تغییر به طبیعت موجب می‌شود تا از فصول دیگر سال غافل بمانیم این در حالی است که تغییر در همه فصول سال وجود دارد. همچنین تغییر و تحول را نباید در نظافت خانه دید و باید با نگاه عمیق‌تر در نگرش‌های خود به تجدیدنظر و تعمیق آنها بپردازیم.

این روانپزشک تأکید کرد: شاید افراد بتوانند خانه‌های خود را نظافت کنند اما برای کنار گذاشتن کینه‌ها نیاز به گرفتن مشاوره داریم مهم این است که فرد انگیزه نو کردن ذهن خود را داشته باشد و کسانی که توانایی کمک به او را دارند، کمک بگیرند.

یداللهی گفت: منظور از تغییر رشد است همانطور که بدن در طول روز و لحظه تغییر می‌کند اما ما یک فرد واحد را می‌بینیم تغییر و تحول نیز باید موجب عمیق‌تر شدن عقاید و آگاهی‌ها و بینش ما شود. این مهم با دم‌دمی مزاج بودن و بی‌ثباتی متفاوت است.

وی خاطر نشان کرد: تغییر و تحول باید در همه لحظه‌های زندگی اتفاق بیفتد و بهتر است افراد آن را به روز، زمان و فصل خاصی موکول نکند.

فارس
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: