شفا آنلاين -کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مراحل دقیق شستوشوی میوهها و سبزیجات را در منازل تشریح کرد و گفت: سبزیها را به هیچ وجه با نمک ضدعفونی نکنید.
به گزارش شفا آنلاين ،محمود نوروزی ، در این باره توضیح داد: آلودگیهایی که ممکن است از طریق میوهها و سبزیجات انتقال یابند به دو دسته آلودگیهای میکروبی و شیمیایی تقسیم میشوند.
وی با بیان اینکه آلودگیهای میکروبی اغلب با شستوشوی صحیح و کامل از بین میروند، عنوان کرد: آلودگیهای میکروبی بیشتر در فصل تابستان دیده میشوند، به همین خاطر باید اطمینان حاصل کنیم میوهای که در این فصل به دست ما رسیده است صرف نظر از اینکه شرایط پاکسازی و شستو شو را به درستی انجام دادهایم، از سلامت برخوردار است.
"وبا"، شایعترین بیماری ناشی از آلودگیهای میکروبی است
وی افزود: "وبا"، شایعترین بیماری ناشی از آلودگیهای میکروبی است. انتقال میکروب از طریق میوهها بویژه در فصل تابستان باعث بروز بیماریهای رودهای میشود که از دست رفتن آب بدن از جمله عوارض خطرناک بیماریهای رودهای است و نیاز به مداخله فوری دارد.
نوروزی با اشاره به اینکه اگر دفع فضولات انسانی به نحو مطلوب صورت نگیرد و یا فاضلاب انسانی در آبیاریها مورد استفاده قرار بگیرد، احتمال بروز بیماری وبا افزایش پیدا میکند، گفت: ممکن است به دلیل همین دفع نامناسب، آبهای زیرزمینی آلوده شوند و این آلودگی به آبهای سطحی و شرب سرایت کند.
کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: خوشبختانه امروز با اقدامات مربوط به تصفیه آبهای شرب از جمله کلرزنی به آب، بخشی از آلودگیهای احتمالی از بین میروند.
به گفته وی این بیماریها از قابلیت انتقال سریعی برخوردار و به شدت مسریاند، بنابراین لازم است خانوادهها بهداشت شستو شوی میوهها و سبزیجات را به طور کامل رعایت کنند تا به سادگی گرفتار عوارض ناشی از آن نشوند.
وی در ادامه به بانوان خانهدار و کارکنان رستورانها توصیه کرد: برای رفع آلودگیهای میکروبی سبزیها چهار مرحله زیر را انجام دهند: مرحله اول پاکسازی است. در این مرحله باید گل و لای سبزیها را با شستوشو از بین برد.
کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه مرحله دوم، مرحله انگلزدایی است، اظهار کرد: در این مرحله دو تا سه قطره مایع ظرفشویی به سبزی غوطهور در آب بیافزایید. مایع ظرفشویی یک حالت لیزی ایجاد و تخم انگل را از روی سطح سبزیها جدا میکند. در مرحله سوم هم پس از شستوشوی سبزیجات از یک گندزدا مانند "پرکلرین" یا سایر ترکیبات کلردار مجاز استفاده کنید.
سبزیها را با نمک ضدعفونی نکنید
وی در پاسخ به اینکه آیا استفاده از نمک به منظور ضدعفونی کردن سبزیها از نظر علمی مورد تایید است، گفت: ما نمک را توصیه نمیکنیم به این دلیل که ساختار سبزیجات را در هم میشکند.
نوروزی ادامه داد: آخرین مرحله نیز شستوشو با آب به نحو مطلوب است. دقت کنید مراحل پاکسازی به نحوی انجام شود که کیفیت محصول افت پیدا نکند.