کد خبر: ۵۲۴۸۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - 2015February 22
دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران:
شفاآنلاین-دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران گفت: سطح تحصیلی بالا در دانشگاه و ذهنیت دانشجو درباره این محیط تحصیلی می‌تواند موجب بی‌انگیزگی او شود. همچنین کنترل‌گری والدین خشم و کاهش اعتماد به نفس فرزندان را درپی دارد.
به گزارش شفا آنلاین،مهرداد کاظم‌‌زاده عطوفی در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره کاهش انگیزه و اعتماد به نفس دختر 26 ساله خود که دانشجوی ترم سوم مکانیک است، اظهار داشت: بی‌انگیزگی دلایل متفاوتی دارد. در گام اول بهتر است این دانشجو به مرکز خدمات مشاوره دانشجویی مراجعه کند و در صورتی که نمی‌خواهد از این طریق مشکل خود را برطرف کند بهتر است به یکی از درمانگاه‌های تخصصی روانپزشکی یا روانشناسی بالینی مراجعه کند تا ارزیابی شود.

این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد: وقتی افراد برای ادامه فعالیت‌هایی که قبلاً برایشان لذت‌بخش بوده است و در آنها موفقیت به دست می‌آوردند دچار افت عملکرد و انگیزه می‌شود احتمال دارد که با مشکلی خلقی مانند افسردگی مواجه شده باشند.

*دلایل بی‌انگیزگی دانشجو

این روانشناس بالینی گفت: برخی دانشجویان قبل از ورود به دانشگاه تصویر ذهنی خاصی از دانشگاه دارند و نقطه انتهایی ذهن آنها ورود به دانشگاه است وقتی این افراد با ورود به دانشگاه با دو پدیده مواجه می‌شوند؛ پدیده اول این است که درس و تحصیل فرایند سختی است به ویژه رشته‌ای مانند مکانیک که فنی است و شرایط درس و امتحانات آن می‌تواند عامل استر‌س‌زا تلقی می‌شود. سبک درس خواندن در دانشگاه با دبیرستان متفاوت است و این موضوعی است که می‌تواند فرد را دچار اختلال تطابق کند.

دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران اظهار داشت: پدیده دیگر این است که ذهنیت فرد در مورد دانشگاه با آنچه موجود است می‌تواند متفاوت باشد.

وی افزود: باید دید آیا دانشجو از ابتدا رشته مکانیک را دوست داشته و با تحقیق وارد آن شده است یا خیر چرا که پاسخ مثبت و منفی به این سؤال می‌تواند موجب طرح موضوعات متفاوتی شود.

این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: همچنین ممکن است مسائل بین این دانشجو و همکلاسی‌ها و استادانش وجود داشته باشد و او نتواند آنها را با مادر خود مطرح کند همچنین اشتغال ذهنی به مسائل عاطفی می‌تواند عامل مهم دیگری در ایجاد خلق و خوب فعلی دانشجو باشد.

*کنترل‌کننده بودن والدین موجب خشم در کودک می‌شود

وی در پاسخ به بخش دیگری از پرسش این شهروند درباره کنترل‌گری و امر و نهی کردن زیاد به دختر 26 ساله‌اش اظهار داشت: به نظر می‌رسد مادر کنترل‌کننده است و این الگو در شیوه فرزندپروری از کودکی تا بزرگسالی در طرف مقابل دو الگو را می‌تواند ایجاد کند الگوی اول خشم سرکوب شده و دیگری رفتار پرخاشگرانه است یعنی فرد یا در انفعال فرو می‌رود یا پرخاشگر می‌شود.

این روانشناس بالینی تصریح کرد: اگر سرزنش از دوره کودکی شروع شده باشد می‌تواند به اعتماد به نفس کودک آسیب رسانده و موجب افت عملکرد او شود.

کاظم‌زاده عطوفی خاطر نشان کرد: پیشنهاد می‌شود این دانشجو حتما به یکی از متخصصان حوزه بهداشت روان مراجعه کند تا ارزیابی شود و در صورت نیاز تحت درمان قرار گیرد.
فارس
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: