خواص انواع آش
محسن ناصری متخصص طب سنتی در این باره معتقد است: از غذاهای سنتی ایران آش است که انواع و اقسام مختلف دارد که پخت و عمل آوری صحیح و جا افتادن آن احتیاج به دانش و حوصله کافی دارد و به همین علت آشپز را "آش"پز گفتهاند, زیرا شغل مهم و ارزشمندی است.
"آش رشته" دارای طبع سرد است که هضم آن مشکل بوده و تحمل آن برای معده ضعیف سخت است و موجب بروز نفخ و سوءهاضمه میشود.
"آش برنج" هضمش آسان است و اکثر افراد میتوانند از آن استفاده کنند.
"آش جو" برای افراد گرم مزاج به خصوص همراه با گشنیز و چغندر غذایی مناسب است.
"شوربا" آشی است که در آن حبوبات و ادویههای گرم و گوشت وجود دارد و غذای کاملی است که متاسفانه رو به فراموشی میرود.
"آش آبغوره" که از نخود خیس کرده که همراه با ماش, برنج و جو پوست کنده و سبزی فراوان از جمله گشنیز و چغندر تهیه شده است و با اضافه کردن آبغوره مصرف میشود,کبد و دستگاه گوارش را پاکسازی میکند و برای افرادی که دچار بیماری تخمه یا سوءهاضمه هستند, مفید است.
از این آش میتوان هفتهای یک بار استفاده کرد و سلامت خود را بیمه میکند. بهتر است که این آش همراه با نان مصرف نشود و برای جلوگیری از نفخ ناشی از خوردن آن لازم است کمی پودر ریزه یا زنیان یا رازیانه یا آویشن یا گلپر ریخته شود.