شفا آنلاین -مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد گفت:براساس مصوبه ستاد تدابیر ویژه در سال گذشته نظارت بر سرنگهای وارداتی با وزارت بهداشت بود و اگر وزارت بهداشت برای جمعآوری سرنگهای غیراستاندارد اقدام نکند استاندارد ورود میکند.
به گزارش شفا آنلاین،فریدون بلغاری در توضیح و تشریح سرنگهای غیراستاندارد چینی که سازمان استاندارد آن را تایید کرده است، اظهارداشت: موارد شکایت بسیاری از مردم درباره این نوع سرنگها داشتیم و چون از سال قبل براساس مصوبه ستاد تدابیر ویژه کنترل و نظارت بر واردات به خصوص سرنگها بر عهده وزارت بهداشت گذاشته شده بود ما مجبور شدیم خودمان در این زمینه ورود کنیم.
وی افزود: پس از ورود ما در این مقوله چند هزار سرنگ از سراسر کشور خریداری شد و مورد آزمایش قرار گرفت چون اطلاعات این سرنگ را ما نداشتیم زیرا از سال گذشته و براساس مصوبه ستاد تدابیر ویژه نظارت و کنترل این سرنگها بر عهده وزارت بهداشت بود بنابراین پس از آزمایشات و تستهای متعدد متوجه مسائل و مشکلات این سرنگها شدیم.
بلغاری تصریح کرد: برخی از این سرنگها حتی به دلیل مشکلات فیزیکی که داشت به مرحله تستهای میکروبی نیز نرسید و در آزمایشات این سرنگهای چینی غیراستاندارد تشخیص داده شد و بر این اساس 10 روز قبل به وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در این مقوله نامهای فرستادیم مبنی بر اینکه هر چه سریعتر این سرنگها باید از بازار جمع آوری شود.
بلغاری در پاسخ به این پرسش که دهها میلیون سرنگ در بازار براساس این برندها وجود دارد و جمع آوری آن مشکل است، گفت: به هر حال جان مردم مهمتر است و اگر وزارت بهداشت برای جمع آوری این سرنگها اقدامی نکند ما براساس اختیاراتمان برای جمع آوری این سرنگها ورود میکنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت عنوان کرده است که این وظیفه سازمان استاندارد است که در مرحله نخست ورود کالا در گمرک تاییدهای استاندارد ارائه دهد و بر این اساس چطور میشود سازمان استاندارد در این مقوله تاییدهای استانداردهای خود راقبول ندارد، گفت: این مسئول وزارت بهداشت به احتمال زیاد اطلاع ندارد که از سال گذشته براساس مصوبه ستاد تدابیر ویژه تایید و نظارت بر سرنگهای وارداتی بر عهده وزارت بهداشت بوده است و ما در این مقوله از سال گذشته تاکنون دخالتی نداشتهایم و در حال حاضر نیز نامههای محرمانهای برای این 6 برند از سرنگهای غیراستاندارد چینی به وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو فرستاده ایم و منتظر پاسخ آنها هستیم.
به گزارش شفا آنلاین، در سه ماه نخست سال جاری بالغ بر هفت میلیون دلار انواع سرنگ وارد کشور شد. از این مقدار بیش از 600 هزار دلار به صورت مستقیم از چین وارد ایران شد. در همین مدت بزرگترین محموله سرنگهای وارداتی نیز سرنگ در احجام دو تا 60 سیسی به میزان بیش از 245 تن و ارزش 505 هزار دلار از چین وارد ایران شد.
اگرچه ارزش سرنگهای وارداتی از چین بسیار کمتر از ارزش سرنگهای وارداتی از کشورهایی مانند بلژیک، فرانسه و آلمان بوده اما وزن سرنگهای وارداتی از چین بیش از 70 درصد از کل وزن واردات این محصول را به ایران در سه ماه نخست امسال به خود اختصاص داد.
سال گذشته نیز بیش از 1500 تن انواع سرنگ به ارزش تقریبی 35.8 میلیون دلار وارد کشور شده بود. از این مقدار بیش از 1227 تن سرنگ به ارزش 7.2 میلیون دلار فقط مربوط به واردات سرنگ از چین بوده است. به این ترتیب میتوان نتیجه گرفت که در سال گذشته نیز چین در واردات سرنگ ایران سهمی معادل 80 درصد داشته است.
در همین حال یک عضو سازمان نظامپزشکی با اشاره به اینکه واردات سرنگهای آلوده چینی به کشور با وجود همه تکذیبها واقعیت دارد، گفته که چون کسی از مصرف سرنگهای آلوده شکایت نکرده، بنابراین هیچ سازمان و نهاد و ارگانی هم مسئله را دنبال نکرده است.
به گفته ایرج خسرونیا وجود آمپولهای چینی در کشور صحت دارد و مواردی که بر اثر این تزریقها دچار مشکل شدهاند را هم داریم اما این افراد باید به پزشک قانونی مراجعه کنند تا آن زمان پزشک قانونی در مورد آنها تشکیل پرونده دهد و اگر امروز شاهد آن هستیم که پزشکی قانونی در این مورد اعلام میکند که در هیچ موردی درباره آمپولهای چینی پروندهای ندارند به خاطر آن است که افرادی که بر اثر تزریق این آمپولهای چینی متضرر شدهاند شکایت نکردند.
طبق آمار در حال حاضر 18 کارخانه تولید سرنگ در کشور وجود دارد و با وجود این تعداد کارخانه عجیب به نظر میرسد که کشور باز هم نیازمند واردات سرنگ است. در همین حال مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال احمر هم گفته که وزارت بهداشت با وجود تولید سرنگهای مرغوب در کشور توسط 18 کارخانه، مجوز واردات این کالا را بیرویه صادر میکند.