کد خبر: ۵۰۹۶۳
تاریخ انتشار: ۰۴:۱۵ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - 2015February 09
شفاآنلاین -مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه بانک ملت گفت : توجه به شرکت‌های تامین سرمایه به عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای مالی در توسعه اقتصادی کشور بسیار مهم است.
به گزارش شفاآنلاین از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، علی قاسمی ، هدف از تاسیس این شرکت‌ها را تسهیل و توسعه تأمین مالی از طریق بازار سرمایه دانست و گفت : شرکت تأمین سرمایه ، واسطه ناشر اوراق بهادار و سرمایه‌گذاران است و می‌تواند فعالیت‌های تعهد پذیره نویسی، بازارگردانی، مشاوره مالی، سبدگردانی و فعالیت‌های مشابه را با دریافت مجوز از نهاد ناظر بازار سرمایه انجام دهد.
علی قاسمی در اشاره به اهمیت شرکت‌های تامین سرمایه بیان کرد: با توجه به چشم‌انداز توسعه و پیشرفت اقتصادی، این شرکت‌ها می‌تواند در کشور ما نقش محوری در تامین مالی ایفا کند و به دلیل فعالیت این نهادهای واسطه در زمینه انتشار اوراق مشارکت، اوراق اجاره و دیگر ابزارهای نوین تامین مالی ، رشد قابل توجهی در زمینه استفاده از این ابزارها در بازار سرمایه به وجود آمده است.
قاسمی افزود : به همین خاطر حضور فعال شرکت‌های تأمین سرمایه می‌تواند نوید بخش شرایط مساعد برای رشد و توسعه روش‌های تأمین مالی از طریق بازار سرمایه باشد.
قاسمی گفت : اگرچه بازار پول و بازار سرمایه دارای اشتراکات زیاد و ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر است و بررسی هر یک به صورت مجزا، نتایج قابل توجهی ندارد ، با این حال تقسیم نظام تأمین مالی به دو بخش بازار پول و بازار سرمایه درک بهتری از کارکردهای این دو حوزه ارائه می­دهد.
وی بخش مالی در هر کشور را به عنوان زیرمجموعه‌ نظام اقتصادی معرفی کرد که در آن وجوه یا اعتبارات و سرمایه در چارچوب قوانین و مقررات مشخص از طرف پس‌انداز کنندگان و صاحبان پول و سرمایه به طرف متقاضیان، جریان می‌یابد.
مدیر عامل شرکت تأمین سرمایه بانک ملت، بازارهای مالی را به عنوان بازارهایی که در آنها دارایی‌های مالی شامل سهام، اوراق قرضه و ابزارهای مشتقه مبادله می­شوند، معرفی کرد و ارزش هر یک از این موارد را به ارزش تولیدات وخدمات ارایه شده در شرکت‌های منتشر کننده آنها وابسته دانست.
قاسمی درباره اهمیت شرکت­های تامین سرمایه، آنها را نهادهایی قدرتمند و تأثیر‌گذار و به عنوان بازوی تامین مالی صنایع از طریق بورس بیان کرد و ایجاد انسجام و تعادل در ساختار نظام تأمین مالی را نیازمند همکاری این شرکت‌ها با بازیگر اصلی بازار پول یعنی بانک دانست.
وی با وجود تازه تأسیس بودن شرکت‌های تامین سرمایه، آن‌ها را مهم‌ترین عامل در انتشار انواع صکوک یا اوراق بهادار اجاره در سال­های اخیر معرفی کرد و افزود: این شرکت‌ها با تعهد پذیره‌نویسی اوراق بهادار در عرضه‌های عمومی و تامین مالی، ارزشگذاری سهام و مشاوره‌های مالی و تخصصی، نقش مؤثری در تسهیل فرآیند تأمین مالی شرکت‌ها دارد و با بهره‌گیری از ابزارهای مورد استفاده می‌توان تخصیص بهینه منابع نقدینگی را در بخش تولید از آنها انتظار داشت.
قاسمی ، ریسک‌های اعتباری که به دلیل عدم ایفای بموقع تعهدات از طرف مشتریان شرکت در حوزه تامین مالی پدید می‌آید،ریسک بازار که به دلیل تغییرات نامطلوب در قیمت بازار برخی از دارایی‌های مالی نظیر سهام، نرخ سود بانکی یا نرخ ارز ایجاد می‌شود،ریسک عملیاتی که به دلیل نقصان در فرآیندها، عملکرد افراد و سیستم های فناوری اطلاعات، تامین سرمایه را در معرض خطر قرار می‌دهد به عنوان مهم‌ترین ریسک­هایی معرفی کرد که نهادهای تامین سرمایه با آن مواجه هستند.
وی همچنین فقر فرهنگ‌سازی مناسب، ریسک کشوری، ریسک قوانین و مقررات و ریسک نقدینگی را از مخاطرات دیگری دانست که این شرکت­ها در ایفای نقش خود با آن مواجه است.
مدیر عامل شرکت تأمین سرمایه بانک ملت، شرکت‌های تامین سرمایه در بازار سرمایه ایران را نیازمند فعالیت و تلاش بیشتر در جهت گسترش فرهنگ تأمین مالی بازار محور دانست و گفت: در صورت اقبال بیشتر شرکت‌ها و سازمان‌ها به این بازار و توأم شدن آن با حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی شاهد جهشی عظیم در بخش تأمین مالی شرکت‌ها و طرح‌های بزرگ و ثروت آفرین در کشور خواهیم بود.
قاسمی برگزاری همایش توسعه نظام تأمین مالی با مشارکت بانک توسعه اسلامی و دانشگاه شریف را یکی از بهترین راه­های هم اندیشی متخصصان و فعالان بازار مالی در کشور و بهره گیری از دانش مالی آکادمیک و تجربی در زمینه تأمین مالی معرفی کرد.
وی اظهار داشت : این همایش فرصتی را برای مطرح شدن مشکلات بنگاه‌های اقتصادی در بخش تامین مالی و ارایه راهکارهای مناسب از سوی صاحبنظران مالی در کشور فراهم خواهد کرد.
مدیر عامل شرکت تأمین سرمایه بانک ملت، یکی دیگر از اهداف برگزاری همایش توسعه نظام تأمین مالی را تبادل نظر و آشنایی علاقه­مندان، کارشناسان و مدیران با سازکارها و عملکرد ابزارها و نهادهای نوین تأمین مالی دانست.
وی اعلام کرد : انتظار می‌رود با حضور تصمیم­گیران، فعالان حوزه‌های مالی و صاحبنظران داخلی و خارجی، چالش‌ها و فرصت‌های توسعه تأمین مالی در کشور مورد بررسی قرار گیرد و تجارب و دانش روز مالی با هدف رسیدن به اقتصادی مقاوم و پویا مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرد.

واحد مرکزی خبر
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: