به گزارش شفا آنلاين،جمشید انصاری استاندار زنجان در همایش تقدیر از تلاشگران عرصه مبارزه با سرطان، ضمن تاکید بر اطلاعرسانی درباره حساسیتهای مربوط به بیماری سرطان به مردم ، گفت: مجموعه دولت با تمام توان همراه با مجموعههایی که به هر طریق در این امر درگیرند در راستای اجرای طرح پویش سرطان در استان عمل میکنند که ذکر دو نکته در این خصوص ضروری است، که اجتماعی کردن مساله پیشگیری و درمان سرطان در جامعه مهمترین مساله در این جهت به شمار میرود.
استاندار زنجان با بیان اینکه گاهی اوقات صحبت کردن و میدان دادن به یک موضوع باعث ایجاد حساسیتهای منفی در جامعه و در نتیجه باعث عدم باورمندی مردم نسبت به موضوعات مطرح شده میشود، افزود: حساسیت نسبت به مساله سرطان و پیشگیری و درمان آن امری است که باید نسبت به اجتماعی کردن آن احساس مسوولیت کرد.
وی با بیان این که ایجاد حساسیت در جامعه ممکن است باعث به وجود آمدن نگرانیهای بیمورد در خانواده شود، گفت: این وظیفه خطیر باید به درستی در جامعه پیاده شود تا بتوانیم در راستای کاهش این بیماری و نیز تشخیص دقیق آن به درستی عمل کنیم.
در ادامه این مراسم، رئیس دانشگاه علومپزشکی استان زنجان ادامه داد: در گذشته عمده بیماریهای صدمه زننده به مردم، بیماریهای عفونی و واگیردار و جنگ اصلی، مبارزه با این بیماریها در آن شرایط بود، اما هماکنون بیشترین خسارت ایجاد کننده مربوط به بیماریهای قلب و عروق، سرطان و سوانح است که سرطان در کل دنیا 12 درصد خسارت جانی وارد میکند و با توجه به اینکه این بیماری قابل پیشگیری و کنترل است، در همین راستا باید در جهت رویه پیشگیری درمان کار شود.
علیرضا بیگلری خاطرنشان کرد: سرطان رابطه مستقیمی با شیوه زندگی دارد و اگر بتوانیم باورهای غلط شیوه زندگی را از جامعه بزداییم، میتوانیم سرطان را تا حدودی تحت کنترل قرار دهیم و علاج کنیم. همچنین درمان سرطان، درمان پرهزینهای است و سرمایهگذاری در این زمینه میتواند به بیماران این حوزه کمک کند.
وی در خصوص بیشترین موارد ابتلا به سرطان در استان زنجان اظهار کرد:
بیشترین موارد سرطان در استان مربوط به سرطان پوست، معده، پستان و پروستات
است، این در حالی است که درمان سرطان هزینه بالایی دارد و باید حمایتهای
زیادی از طرف دولت و انجمنها در این خصوص صورت گیرد تا بیمار دردی جز درد
بیماری نداشته باشد.
ایسنا