شفا آنلاين-ازدواج بايد برپايه احساس نياز و تكامل عقلاني باشد و نه عاطفي، همچنين بيشتر علل طلاق به علت نداشتن شناخت كامل افراد از يكديگر، انتخاب احساسي، دوستيهاي پيش از ازدواج و مداخلات اطرافيان است.
با توجه به فرهنگ موجود كه زنان و مردان كاملاً از هم جدا هستند، جوانان نسبت به تفاوتهاي جنسيتي زنان و مردان آگاه نيستند كه اين موضوع براي افراد مشكلات فراواني را به وجود ميآورد، به عنوان نمونه زنان به زيبايي اهميت ميدهند و مردان به قدرت، از اينرو زيبايي و قدرت طرف مقابل را نبايد زير سوال برد چون در اين صورت بين دو طرف كينه به وجود ميآيد.
همانطور كه بسياري از ازدواجها از روي احساس انجام ميشود درصد قابل توجهي از طلاقها نيز احساسي هستند و افراد پس از طلاق با بحرانهاي زندگي پس از طلاق رو به رو ميشوند، از اينرو افراد بايد دقت كنند كه ازدواج مجدد براي فرار از بحران و محدوديت نباشد و زناني كه طلاق گرفتهاند با وجود احساس خلأ عاطفي شديد و نگاه اطرافيان، پس از طلاق تا 2 سال ازدواج مجدد نكنند. براي جلوگيري از بحران طلاق روشهاي متعددي وجود دارد كه مهمترين آن آموزش روشهاي ازدواج موفق به زوجين است تا از بروز مشكلات احتمالي بعدي نظير طلاق جلوگيري شود، چون براساس مطالعات، زنان در پديده طلاق نسبت به مردها آسيبپذيرتر هستند و برعكس نگاه كلي موجود در جامعه با وجود دريافت مهريه از سوي زنان، آنها از لحاظ رواني، عاطفي و هيجاني در زندگي پس از طلاق بيشتر آسيب ميبينند. نگاه اجتماعي موجود به زنان پس از طلاق و حتي ترحم به آنان آسيبزاست، از اينرو براي جلوگيري از طلاق به زوجين پيشنهاد ميشود كه هنگام تصميمگيري براي طلاق از يك مشاور كمك بگيرند؛ البته برخي فكر ميكنند كه با مدتي زندگي جداگانه، به مشكلات زندگي پس از طلاق آشنا ميشوند و تصميم عاقلانهتري در اين زمينه ميگيرند. البته اين روش يكي از روشهاي مشاوران است اما براي برخي پاسخ عكس ميدهد از اينرو با در نظر گرفتن شرايطي مانند شرايط خانوادگي دو طرف از سوي مشاور اين پيشنهاد داده ميشود.
احسان فكور
روانشناس