کد خبر: ۴۸۸۴۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۶ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - 2015January 24
شفاآنلاین-هرگز نباید چیزی‌ برای‌ خوردن‌ یا نوشیدن‌ به‌ بیمار سکته مغزی داد چرا که سکته‌ مغزی‌ می‌تواند عمل‌ بلع‌ را با مشکل‌ روبه‌رو کند و فرد بیمار دچار خفگی شود.
به گزارش شفاآنلاین، سکته مغزی یکی از سکته‌های رایج در ایران به شمار می‌رود و سالانه جان عده زیادی را می‌گیرد. اما سکته مغزی چیست و برای کمتر شدن صدمات آن باید چه کرد؟

سکته مغزی وضعیتی‌ را توصیف‌ می‌کند که‌ در آن‌، جریان‌ خون‌ یک‌ قسمت‌ از مغز در اثر یک‌ لخته‌ خونی‌ یا یک‌ رگ‌ خونی‌ پاره‌ شده‌، به‌طور ناگهانی‌ و جدی‌ مختل‌ می‌شود. انتقال‌ سریع‌ بیمار به‌ بیمارستان‌ در این موضوع بسیار حیاتی‌ است‌.

اگر سکته‌ مغزی‌ به‌ دلیل‌ لخته‌ روی‌ داده‌ باشد، می‌توان‌ با دادن‌ دارو، وسعت‌ صدمه‌ مغزی‌ را محدود و روند بهبود را سریع‌تر کرد.

سکته‌ مغزی‌ به ‌طور شایع‌تر در سنین‌ بالا و نیز در افرادی‌ که‌ دچار فشار خون‌ بالا یا برخی‌ دیگر اختلالات‌ گردش‌ خون‌ هستند، رخ‌ می‌دهد.

 آثار سکته‌ مغزی‌ وابسته‌ به‌ حجم‌ و بخشی‌ از مغز است‌ که‌ دچار آسیب‌ شده‌ است‌. در برخی‌ موارد، این‌ وضعیت‌ می‌تواند کشنده‌ باشد؛ با این‌ حال‌، اکثر افراد پس‌ از سکته‌ مغزی‌، به‌طور کامل‌ بهبود پیدا می‌کنند.
 
چگونه سکته مغزی را تشخیص دهیم؟

در فردی که دچار سکته مغزی شده است، ممکن‌ است‌ موارد زیر وجود داشته‌ باشند:
 
- مشکلاتی‌ در تکلم‌ و بلع‌
- ناتوانی در نشان دادن دندان ها به علت از کار افتادن بخشی از صورت
- از دست‌ دادن‌ قدرت‌ یا حرکت‌ در اندام‌ها
- سردرد شدید و ناگهانی‌
- وضعیت‌ ذهنی‌ منگ‌ و هیجان‌زده‌ که‌ می‌تواند با مستی‌ اشتباه‌ گرفته‌ شود
- از دست‌ رفتن‌ هوشیاری‌ به‌طور ناگهانی‌ یا تدریجی‌

 اگر بیمار بی‌هوش‌ است‌، راه‌ تنفسی‌ او را باز و تنفس‌ را کنترل‌ کنید؛ آماده‌ باشید تا در صورت‌ لزوم‌، احیای‌ تنفسی‌ و ماساژ قفسه‌ سینه‌ را آغاز کنید. اگر بیمار نفس‌ می‌کشد، وی‌ را در وضعیت‌ بهبود قرار دهید.

با مرکز اورژانس‌ تماس‌ بگیرید و آمبولانس‌ درخواست‌ کنید. تا زمان‌ رسیدن‌ نیروهای‌ امداد پزشکی‌، علایم‌ حیاتی‌ (سطح‌ پاسخ‌دهی‌، نبض‌ و تنفس‌) را کنترل‌ و ثبت‌ کنید.

هرگز نباید چیزی‌ برای‌ خوردن‌ یا نوشیدن‌ به‌ بیمار سکته مغزی داد چرا که سکته‌ مغزی‌ می‌تواند عمل‌ بلع‌ را با مشکل‌ روبه‌رو کند و فرد بیمار دچار خفگی شود.
 
اگر بیمار هوشیار است‌، به‌ او کمک‌ کنید تا دراز بکشد به‌ طوری‌ که‌ سر و شانه‌هایش‌ مختصری‌ بالاتر از تنه‌، روی‌ چیزی‌ تکیه‌ کند. سر بیمار را به‌ سمت‌ مبتلا خم‌ کنید و یک‌ حوله‌ روی‌ شانه‌ او قرار دهید تا هرگونه‌ ترشحی‌ را جذب‌ کند.

هر لباسی‌ را که‌ ممکن‌ است‌ تنفس‌ بیمار را دچار اختلال‌ کند، باید از تن بیمار خارج و یا دکمه های آن را باز کرد تا تنفس به راحتی انجام شود.

در هر صورت فورا با اورژانس تماس گرفته تا بیمار به مراکز درمانی منتقل و ادامه درمان در آنجا صورت گیرد.

سیمرغ
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: