کد خبر: ۴۸۵۴
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۲ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۲ - 2013July 29
شفا آنلاین -یک دندانپزشک دلایل بروز حساسیت‌های دندانی را تحلیل لثه، مصرف غذاهای اسیدی، انجام برخی از اعمال دندانپزشکی، پوسیدگی دندان و از بین رفتن مینای آن دانست. 
به گزارش شفا آنلاین ، دکتر بیژن اخوان آذری گفت: ریشه دندان شامل هزاران لوله کوچک است که عصب مرکزی در آن وجود دارد، معمولا ریشه‌های دندان زیر یک پوشش محافظ از بافت لثه پنهان شده‌اند که با دور شدن لثه‌ها از دندان‌ها، ریشه‌های آن حساس می‌شوند. وی یکی دیگر از علل حساسیت دندان‌ها را پوسیدگی عنوان و اظهار کرد: مینای دندان در اثر فعالیت باکتری‌های دهان تخریب شده و با گسترش پوسیدگی به عاج محرک‌ها به‌طور مستقیم روی عاج دندان اعمال می‌شوند و باعث بروز حساسیت در دندان می‌شود. در پوسیدگی دندانی اغلب شدت حساسیت بیشتر است و شدت آن معمولا به‌ شدت پوسیدگی بستگی دارد. اخوان آذری ادامه داد: افزایش مصرف غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی، موجب تخریب مینای دندان می‌شود ولی برای خنثی شدن اثر اسید، می‌توان بعد از خوردن غذاهای اسیدی، یک تکه پنیر یا یک لیوان شیر مصرف کرد. مدیر انجمن دندانپزشکی ایران بهبود بهداشت دهان و دندان را در کاهش حساسیت دندان موثر دانست و گفت: تقویت و کاهش حساسیت دندان، از راه‌های ساده‌ای مانند تغییر مسواک و استفاده از خمیردندان ضد حساسیت حاصل می‌شود. وی افزود: استفاده از خمیردندان ضد حساسیت می‌تواند حداقل 4 تا 6 هفته اثربخش باشد و تحلیل لثه‌ها را با ساختن لایه‌ای زیر دندان بهبود بخشد که درکنار ملاحظاتی نظیر پرهیز از سایر موضوعات محرک حساسیت می‌تواند به تقویت دندان‌های حساس کمک کند. این دندانپزشک برخی از اعمال دندان پزشکی را موجب حساسیت دندان‌ها دانست و گفت: جرم گیری دندان، روکش کردن، ترمیم پوسیدگی دندان و عصب کشی می‌تواند به بروز حساسیت دندانی منجر شود ولی نباید به این دلیل از برطرف کردن خرابی‌های دندان‌ها منصرف شوید و بهتر است با دندانپزشک خود صحبت کنید. وی در پایان عنوان کرد: افرادی که با وجود مصرف خمیردندان ضد حساسیت و رفع پوسیدگی‌های دندان خود باز هم از حساسیت دندانی رنج می‌برند بهتر است به یک پریودنتیست برای بررسی سلامت لثه خود مراجعه کنند. 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: