کد خبر: ۴۷۶۹۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۲۳ دی ۱۳۹۳ - 2015January 13
شفاآنلاین-یک روانشناس با اشاره به اینکه پذیرش، بخش مهمی از خودمراقبتی روانی است، گفت: پذیرش اینکه رنج و درد لازمه زندگی است موجب رشد انسان می‌شود، او را صبور، محکم و مقاوم‌تر کرده و در برابر استرس‌های بعدی واکسینه می‌کند.

به گزارش شفا آنلاین،شهرام ریاحی با اشاره به اینکه پذیرش بخش مهمی از خودمراقبتی روانی است، اظهار داشت: برخی افراد تصور می‌کنند که انسان باید به دنبال آسایش مطلق و راحتی باشد و وقتی دچار کمی درد، رنج و بیماری می‌شوند، یا استرس بزرگی در زندگی‌شان به وجود می‌آید، این باور به چالش کشیده می‌شود و فرد را دچار ناهماهنگی شناختی می‌کند.

*پذیرش درد و رنج زندگی مانع بروز افسردگی می‌شود

وی افزود: اگر انسان بپذیرد که سراسر زندگی معجونی از تلخی‌ها و شیرینی‌ها است، عمر آدمی فراز و نشیب زیادی دارد، زندگی گاهی دچار آرامش و در مقطعی با استرس همراه است، دیگر غمگین و افسرده نمی‌شود، زیرا آگاهانه واقعیت را پذیرفته‌اند.

این متخصص حوزه بهداشت و روان گفت: پذیرش آگاهانه یعنی قبول واقعیت رنج، این موضوع موجب می‌شود تا از درد و رنج فرار نکنیم، بلکه از آن درس گرفته و تجربه به دست آوریم.

وی افزود: تجربه کردن برای اینکه هوشیارتر عمل کنیم، عاقلانه‌تر تصمیم بگیریم و دوباره اشتباه نکنیم لازم است.

*با پذیرش خود را دربرابر استرس‌های بعدی واکسینه کنید

ریاحی اظهار داشت: پذیرش اینکه رنج و درد لازمه زندگی بوده و موجب رشد انسان می‌شود، او را در برابر استرس‌های بعدی واکسینه می‌کند. پذیرش می‌تواند فرد را صبور، محکم و مقاومتر کند. اگر پیله را پاره نکنیم تا پروانه راحت بیرون بیاید، هرگز پرواز کردن را یاد نخواهد گرفت.

وی ادامه داد: اگر پذیرش آگاهانه وجود داشته باشد، فرد به مشکلات و تغییرات زندگی به گونه‌ای دیگر نگاه می‌کند و غمگین و افسرده نمی‌شود، این نگاه مثبت و واقعی به رنج، انسان را مقاوم‌تر می‌کند و با این نگرش، فرد با رنج درگیر نمی‌شود و این پدیده را در آغوش می‌کشد، بنابراین نتیجه آن عدم درماندگی، ناامیدی و افسردگی است.

*تفاوت رنج واقعی و ساختگی

این روانشناس گفت: باید بدانیم رنج واقعی با رنج ساختگی متفاوت است، رنجی که بر اثر رویدادها و فشارهای روانی وجود دارد واقعی است، اما گاهی اوقات افراد خودشان درد و رنج را با انتظار بیش از حد از خود به وجود می‌آورند، همچنین درد و رنج خود را با افکار وسواسی یا منفی ایجاد یا افزایش می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: در روان‌درمانی فنونی وجود دارد که با مراجعه به روانشناس بالینی با انجام و تمرین این فنون می‌توان به آسایش و سلامت روانی دست پیدا کرد.

فارس
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: