کد خبر: ۴۶۳۸۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۱۳ دی ۱۳۹۳ - 2015January 03
شفا آنلاين-معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه شاهد ورود تجهیزات پزشکی با کیفیت پایین به کشور هستیم، از ورود تجهیزات پزشکی قاچاق به بیمارستانهای دولتی کشور خبر داد.

به گزارش شفا آنلاين،رسول دیناروند در بیست و یکمین اجلاس سراسری مدیران و کار شناسان تجهیزات پزشکی کشور که امروز پنجشنبه در مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد، تجهیزات پزشکی و نقش آن در حوزه سلامت را مهم دانست.


وی گفت : با پیشرفت علمی جامعه بشری ابزارهای درمان هر روز پییچیده تر می شود .

وی با تاکید بر وجود تنوع در تجهیزات پزشکی در کشور افزود : این گوناگونی به حدی است که از نظر پیچیدگی و لزوم پرداخت به ایمنی و سلامت همچون داروهای بیولوژیک است .

دیناروند به گروه بندی تجهیزات پزشکی و اهمیت آنها اشاره کرد و گفت : نگاه ما به آنها یکسان نیست، برخی دارای اهمیت بیشتری هستند و مسوولیت ارزیابی دستگاه ها و تامین و تدارک این تجهیزات بر عهده مدیران و کار شناسان تجهیزات پزشکی است.

رییس سازمان غذا و دارو، بحث تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی را مهم دانست و گفت : به دلیل وجود تنوع کار نگهداری از این تجهیزات سخت است اما به رغم تمامی تنوع و سنگینی کار در حوزه تحول سلامت نقش خوبی را ایفا کرده ایم.

وی به محدودیت اعتبار و بودجه و قدرت هزینه کرد برای تامین تجهیزات اشاره کرد و گفت : اختصاص تجهیزات پزشکی به بیمارستان های سطح یک تا سه یکسان نیست و ما نمی توانیم به دلخواه به بیمارستان ها تجهیزات بدهیم و هزینه کنیم .

دیناروند با یاد آوری اینکه هیچ بیماری برای تهیه دارو و تجهیزات بیماران را نباید به خارج از بیمارستان ارجاع دهد گفت: این امر نیازمند مجهز ساختن بیمارستان بود که به صورت کامل انجام نشده است اما تلاش بر ایجاد رضایتمندی و کنترل هزینه ها بود .

وی گفت : یکپارچه سازی در سازمان ها و دانشگاه ها ،بازنگری در ضوابط و مقررات پزشکی ، حمایت از تولید داخل ، ثبت تجهیزات پزشکی به صورت مناسب ، ساماندهی توزیع و عرضه و تفکیک قائل شدن بین کالاهای قاچاق و غیر قاچاق باید مورد توجه قرار گیرد .



*ورود تجهیزات پزشکی قاچاق به بیمارستان های دولتی

معاون وزیر بهداشت با ابراز تاسف از ورود برخی کالاهای قاچاق به بیمارستان های دولتی افزود : در بحث قیمت گذاری در تجهیزات پزشکی نمونه های وجود دارد که هنوز قیمت تمام شده ، توزیع و عمده آن و اینکه بیمار باید چه هزینه ای پرداخت کند مشخص نیست.

وی اضافه کرد : ما در این حوزه پخش مجاز نداریم و عمده فروشی که دارای مجوز توزیع باشد نیست و هنوز جای دور زدن عده ای در این عرصه وجود دارد .نحوه قیمت گذاری و سیستم توزیع باید ساماندهی شود.

وی با تاکید بر حمایت از تولیدات داخلی در این عرصه گفت : به جهت وجود بازار مناسب و جمعیت حدود 80 میلیونی عرصه سرمایه گذاری امکان پذیر است اما باید سرمایه گذاران اطمینان داشته باشند که بازار در اختیار رقبای آنها قرار نمی گیرد .

دیناروند بر لزوم محافظت از بازار تجهیزات داخلی تاکید کرد و گفت : درشرایط کنونی تجهیزات پزشکی سطح پایینی وارد کشور می شود که نیازاست آنها را محدود کنیم.

وی تصریح کرد که تولیدات ما در این حوزه باید با برندهای مهم رقابت کنند تا مردم احساس نکنند آنچه در بازار است بی کیفیت است ، تولید کنندگان داخلی هم باید به این نتیجه برسند که بخشی از بازار در اختیار آنها است .

وی صادرات در این حوزه را ناچیز دانست و گفت : طبق آمار 150 میلیون دلار صادرات در حوزه دارو و تنها 50 میلیون صادرات در حوزه تجهیزات پزشکی داریم .

دیناروند یاد آور شد : با اعتبار علمی و فناوری باید صادرات چند برابر شود و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و دارو آماده فراهم ساختن شرایط برای این جهش است .



* جایگاه تجهیزات پزشکی در ایجاد رضایتمندی مردم موثر است

معاونت فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش در ادامه گفت: در هر حوزه ای که کار کنیم و در هر جایگاهی که باشیم ملاک ارزیابی برای ارزش گذاری عملکرد است .

ابراهیم رضوانی با بیان اینکه جایگاه تجهیزات پزشکی در کشور در ایجاد رضایتمندی مردم بسیار موثر است افزود: باید تلاش کرد که رضایتمندی مردم را با کم کردن سرگردانی در مراکز درمانی افزایش داد.

وی به تجهیز بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی کیش در طول یکسال گذشته اشاره کرد و گفت : اگر چه جمعیت منطقه به ظاهر کم است اما کیش مقصد گردشگری است و به دلیل نیاز نداشتن به ویزا محل خوبی برای گردشگران در حوزه سلامت است .



* عدم نظارت کافی از دلایل پایین بودن کیفیت تجهیزات است

مدیر نظارت و ارزیابی تجهیزات پزشکی کشور نیز در ادامه با تاکید بر اینکه حوزه تولید تجهیزات نیاز به برنامه های زیادی دارد افزود : عدم نظارت کافی یکی از دلایل پایین بودن کیفیت تجهیزات است .

سید حسین صفوی ثبت تجهیزات وارداتی، درخواست از شرکت های خارجی برای قبول تعهدات خدمات پس از فروش ، آموزش کار شناسان داخلی، نیاز سنجی و تامین تجهیزات را از برنامه های در دستور کار سازمان غذا و دارو دانست .

وی در ادامه از دانشگاه ها و مراکز ذی ربط خواست تا در حوزه های نظارتی و خطوط تولید به صنعت تجهیزات پزشکی کشور کمک کنند.

مدیرکل نظارت و ارزیابی تجهیزات پزشکی با اشاره به شناسنامه دار کردن اصناف گفت : شناسنامه دار کردن این صنف از مدتها قبل آغاز شده است که با این اقدام توزیع و عرضه تجهیزات شفاف خواهد شد .

وی با تاکید برنیاز سنجی تامین تجهیزات سرمایه ای گفت : همه بیمارستانها و مراکز درمانی به تجهیزات پزشکی نیاز دارند اما با تشخیص نیازها و اعلام نیازهای منطقی هزینه ها تا به صورت قابل ملاحظه ای پایین خواهد آمد.

صفوی یکی از راه های افزایش کیفیت تولید را تفویض نظارت بر خطوط تولید به دانشگاه ها عنوان کرد .

در پایان همایش به دانشگاه های بر تر کشور در حوزه طرح تحول نظام سلامت لوح تقدیر اهدا شد .

در ادامه این برنامه نخستین نمایشگاه تجهیزات پزشکی با حضور مسوولان حاضر در مراسم افتتاح شد و حاضران از بخش های مختلف آن دیدن کردند.

بیست و یکمین گردهمایی مدیران و کار شناسان تجهیزات پزشکی سراسرکشور و نخستین نمایشگاه تجهیزات پزشکی ' هرمز هلث' با حضور صد شرکت تولید و تجهیزات پزشکی با هدف تدوین برنامه های سال 94 در اداره کل تجهیزات پزشکی کشور، بررسی مشکلات برنامه تحول نظام سلامت در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی و تصویب چارت نهایی اداره کل تجهیزات پزشکی کشور در کیش در حال برگزاری است.

این نمایشگاه تا 13 دی ماه میزبان بازدید کنندگان است .






ایرنا




نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: