شفاآنلاين-عضو هيأت علمي دانشگاه علومپزشكي مشهد از ثبت دو اختراع در زمينه جراحيهاي ارتوپدي خبر داد.
به گزارش خبرنگار شفا آنلاين از دانشگاه علوم پزشكي مشهد ، دكتر اميررضا كچويي درباره ساخت كفشي با حسگر درصد وزنگيري بيماران، گفت: بيمار پس از جراحي در اندام تحتاني از جمله لگن، زانو و پا، لازم است مدتي به منظور بهبودي كامل و جلوگيري از آسيب به ناحيه عمل، محدوديت وزن بر روي پا داشته باشد.
وي افزود: در برخي مواقع بيمار نميتواند ميزان فشار روي پاي خود را تنظيم كند و اين امر موجب آسيب به اندام تحتاني و محل مورد جراحي و يا شكستگي ميشود.
وي اضافه كرد :قرار دادن سنسورهاي حساس وزن در كفش طبي و انتقال اطلاعات از طريق رايانه به سنسور بر اساس عمل ميتوان از بسياري عوارض ناشي از فشار يا نداشتن فشار وزني بيمار پس از عمل جلوگيري كرد.
اين محقق جراح درباره عملكرد اين كفش گفت: اين كفش و سنسور تعبيه شده در آن به گونهاي عمل ميكند كه بيمار اگر كمتر يا بيشتر از حد مجاز، فشار وزني بر روي اندام تحتاني عمل شده بياورد، صدا داده و بيمار را آگاه ميكند.
كچويي افزود : براي نمونه بر اساس وزن و نوع عمل بيمار اطلاعات به سنسور داده ميشود كه بيمار در دو هفته اول ۲۵ درصد وزن، در دو هفته دوم ۵۰ درصد را بر روي پاي خود داشته باشد و اين روند درماني ادامه دارد تا اين ميزان به ۱۰۰درصد برسد.
وي خاطرنشان كرد: اين درحالي است كه برخي بيماران بدليل ترس از آسيب يا شكستگي مجدد ناحيه عمل، فشاري روي پاي خود وارد نميكنند كه ميتواند موجب پوكي استخوان و يا سفتي مفصل شود اما با استفاده از اين كفش ميتوان از اينگونه عوارض جلوگيري كرد.
**طراحي و ساخت پلاك فشاري لغزنده دو تكه ارتوپدي
كچويي همچنين در خصوص طراحي و ساخت پلاك فشاري لغزنده دو تكه ارتوپدي گفت: اين پلاك در بيماراني كه دچار انحرافات زانو (ژنو واروم )و يا افراد ميانسالي كه مبتلا به آرتروز زانو هستند، استفاده ميشود.
وي ادامه داد: براي درمان انحرافات زانو از تكنيكهاي مختلفي استفاده ميشود كه هر يك از اين تكنيكها ممكن است مشكلات و يا عوارضي براي بيمار داشته باشد.
كچويي اضافه كرد :استفاده از اين پلاك علاوه بر افزايش سرعت عمل و دقت از شكستگيهاي مازاد در ناحيه زانو جلوگيري ميكند و به اين ترتيب، ميزان باز شدن ناحيه عمل قابل محاسبه بوده و عوارض كمتري را براي بيمار در بردارد.
به گفته اين جراح ارتوپدي، در حال حاضر نتايج تستهاي مكانيكي اين پلاك انجام و مراحل توليد تجاري آن نيز پس از تائيد اداره تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت با مشاركت يكي از شركتهاي توليدي داخلي آغاز شده است .
وي گفت :انحراف زانو يكي از مشكلات شايع در بين جوانان به شمار ميرود و بسياري از بيماران بدليل مشكلات زانو و همچنين زيبايي تمايل به انجام عمل جراحي دارند.
افراد بالاي ۵۰ سال نيز كه مبتلا به آرتروزهاي زانو شدهاند دسته ديگري از بيماران هستند كه اين پلاك در آنها نيز كاربرد دارد.