شفاآنلاین-یک فوق تخصص قلب گفت: روزه برای بیماران قلبی به خصوص افراد سکته کرده امکانپذیر است ولی باید توصیههای مربوطه را رعایت کنند و گرفتن روزه باید زیر نظر پزشک معالج صورت پذیرد ولی در مجموع بهترین زمان استراحت برای قلب، ماه رمضان است.
به گزارش شفاآنلاین،علی جمالیان، با تشریح شرایط و چگونگی روزه گرفتن افراد دارای بیماریهای قلبی اظهار داشت: هرگز نمیتوان عنوان کرد همه بیماران مبتلا به عارضههای قلبی نمیتوانند روزه بگیرند بلکه هر بیمار قلبی با توجه به شرایط فیزیکی، سن و بیماریاش میتواند روزه بگیرد تا از فواید ماه مبارک رمضان نیز بهترین بهره را ببرد.
وی افزود: بیماریهای قلبی یکی از شایعترین بیماریهای دنیا به حساب میآیند و بیشترین نوع این بیماری نیز بیماری عروقی و کرونر است و بیماران این گروه میتوانند روزه بگیرند و باید داروهای خود را در دو نوبت در زمان سحر و افطار مصرف کنند و برای جلوگیری از کاهش مصرف آب بدن نیز از مواجه با هوای گرم خودداری کنند و در بین زمان افطار تا سحر آب آشامیدنی به مقدار لازم مصرف کنند.
این فوق تخصص قلب ادامه داد: بیماران دارای عارضه قلبی در زمان گرفتن روزه خودشان متوجه میشوند که در چه زمان دچار افت فشار و گرسنگی میشوند و آن زمان میتوانند روزه خود را باز کنند ولی در مجموه نگرفتن روزه یا انجام این فریضه الهی را باید با پزشک معالج خود مشورت کنند و به هیچ وجه نباید براساس قضاوت خودشان اقدام کنند.
جمالیان بیان کرد: افرادی هم که زمانی دچار سکته قلبی شدهاند چون یک رگ قلب آنان دچار تنگی شده و متعاقب آن درمانهای لازم را انجام دادهاند میتوانند بدون نگرانی به روزه گرفتن اقدام کنند و قلب آنان در صورتی که تحت نظر پزشک معالج باشد مانند افراد عادی میتوانند روزه بگیرند.
این فوق تخصص قلب خاطرنشان کرد: در ایام ماه مبارک رمضان و به دلیل روزهداری و کاهش مصرف غذاهای شور و ارتقاء آرامش معنوی متابولیسم بدن افراد پایین میآید و قلب یک دوره یک ماهه استراحت را خواهد داشت.