کد خبر: ۴۳۰۴۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۴ - ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - 2014December 06
شفاآنلاین-یک جراح به همگان بویژه افراد چاق در سنین بالا توصیه کرد که خطر بروز سنگ کیسه صفرا را جدی بگیرند.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر منوچهر امامی  تصریح کرد: اغلب سنگ‌های کیسه صفرا، در اثر رسوب مواد چربی مانند کلسترول در داخل کیسه صفرا ایجاد می‌شوند و عوامل مختلفی از جمله غلظت نمک‌های صفراوی و لیستین نیز در این امر دخیل هستند.

وی تاکید کرد: زنانی که چندین زایمان داشته‌ یا چاق هستند و از چربی خون بالایی برخوردارند نسبت به افراد دیگر مستعدتر بوده و احتمال تشکیل سنگ صفرا در آنان بیشتر است. به علت اینکه بسیاری از سنگ‌ها بدون درد و علامت هستند، بسیاری از افراد ممکن است در کیسه صفرا سنگ داشته باشند و با انجام سونوگرافی و به طور اتفاقی متوجه این موضوع شوند.

وی از خطرات سنگ‌های ریز در کیسه صفرا را داخل شدن به مجرای کبد، ایجاد یرقان یا زردی، بسته شدن مجرای خروجی کیسه صفرا و در نتیجه اتساع و پارگی کیسه صفرا برشمرد و همچنین سنگ‌های درشت بالای 20 تا 40 میلیمتر را زمینه‌ساز سرطان کیسه صفرا دانست. در برخی از بیماری‌های خونی مانند اسفروسیتوز که گلبول قرمز بیش از حد لیز شده، تشکیل سنگ‌های صفراوی تشدید می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه سنگ کیسه صفرا قابل شکستن و دفع نبوده و همچنین مصرف دارو برای دفع آن چندان موثر نخواهد بود، اظهار کرد: افراد باید به محض تشخیص سنگ کیسه صفرا به پزشک مراجه کنند تا تحت درمان قرار گیرند. برای تشخیص سنگ‌های صفراوی از سونوگرافی و ام. آر. آی مجاری صفراوی می‌توان استفاده کرد. برای جلوگیری از تشکیل این سنگ‌ها رعایت رژیم غذایی کم چربی و پرفیبر موثر است. علائم این بیماری معمولا به صورت دردهای کولیکی ناحیه زیر دنده‌های راست با انتشار در بین کتف‌ها و شانه همراه با حالت تهوع است و اغلب به دنبال صرف یک غذای چرب ایجاد می‌شود.

این جراح در ادامه گفت: در گذشته جراحی‌ها به صورت باز انجام می‌شد، اما در روش‌های جدید جراحی به صورت عمل لاپاراسکوپی استفاده می‌شود و در موارد خاص حتی می‌توان بیمار را بی‌حسی نخاعی کرده و از بیهوشی عمومی امتناع کرد.

امامی از مزایای عمل لاپاراسکوپی را کمی احساس درد، کمتر بودن عوارض چسبندگی و کوتاهی طول اقامت بیمارستانی عنوان کرد و افزود: در این عمل جراحی پزشک جراح بدون باز کردن شکم، توسط لوله‌های دستگاه لاپاراسکوپ کیسه صفرا را به همراه سنگ‌ها از بدن خارج می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: برخلاف تصور برخی از بیماران که در این عمل تمام صفرای بدن برداشته شده و از بین می‌رود، باید دانست که برداشتن کیسه صفرا به تولید و میزان صفرا اختلالی وارد نمی‌کند، چراکه تولید صفرا در کبد صورت می‌گیرد و کیسه صفرا فقط محل ذخیره صفرا است. بنابراین پس از عمل کیسه صفرا، بیمار می‌تواند مانند سایر افراد زندگی طبیعی داشته و مانند آنها از همه مواد غذایی استفاده کند.

ایسنا

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
جواهر سنج
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۶:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۷
0
0
متاسفانه برخي پزشکان در مورد داشتن یه زندگی طبیعی بدون داشتن کیسه صفرا دروغ میگن. کافیه به سایتهای بیمارانی که کیسه صفرای خودشون را برداشتن و حتی بعد از سالها نظراتشونو گذاشتن مراجعه کنید تا متوجه بشید که اکثر آنها چه زندگی سختی را پشت سر گذاشته اند.
سالهاست با وارد شدن لاپاراسکپی خارج کردن کامل کیسه صفرا جایگزین خارج کردن سنگ شده و پزشکان همگی با بهانه علمی نبودن خارج کردن سنگ و احتمال تشکیل مجدد سنگ، بیمار را مجبور به پذیرش کلسیستکتومی مينمایند در حالی که چند سالی است که با دستگاه های جدید و شيوه نوین جراحی کم تهاجمی که از لاپاراسکپی هم ساده تر است فقط سنگ کیسه صفرای سالم خارج میشود که نتیجه آن یک زندگی بی دردسر برای بیمار خواهد بود.
کافیه کمی فکر کنیم که اگر قرار است پس از خارج کردن کیسه صفرا رژیم غدایی کم چرب را تا آخر عمر دنبال کنیم و در صورت عدم پرهیز با مشکلاتی چون حداقل نفخ شکم روبرو شویم، آیا بهتر نیست همان رژیم غذایی را رعایت کنیم در حالی که کیسه صفرا را در داخل بدن خود به طور طبیعی نگه داشته ایم، ضمن اینکه حتی اگر رژیم غذایی خاصی را رعایت ننماییم میتوانیم با روشهای ساده قبل از اینکه سنگ داخل کیسه صفرا بزرگ شود با فلاش کردن طبیعی آن را خارج کنیم و کیسه صفرای سالم و خالی از سنگ داشته باشیم.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: