کد خبر: ۴۲۷۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۲۴ تير ۱۳۹۲ - 2013July 15
 شفاآنلاین-یك متخصص تغذيه گفت: مصرف بي رويه زولبيا و باميه در ايام ماه مبارك رمضان به دليل استفاده مكرر از روغن هاي غيراشباع كه بارها مورد استفاده قرار گرفته، سرطان زا است
به گزارش شفاآنلاین-مرتضي صفوي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: افراد روزه دار نبايد روزه خود را به دليل افت قند با قندهاي مصنوعي مثل قند و شكر، زولبيا و باميه و نوشابه هاي گازدار باز كنند چرا كه در صورت رعايت نكردن اين مساله سيستم هاي گوارشي اين دسته از افراد با مشكل جدي مواجه مي شود.  وي ادامه داد: يكي از انواع غذاهايي كه در سفره هاي افطاري بسيار معمول است آش رشته غليظ همراه با پياز داغ است در حالي كه مصرف اين نوع غذا سيستم گوارش را بر هم مي زند و سبب نفخ و ترش كردن افراد مي شود.  صفوي تاكيد كرد: اين شيوه تغذيه نه تنها افراد روزه دار را به سمت سلامت سوق نمي دهد بلكه آن ها را به سمت بيماري هدايت مي كند.  وي ادامه داد: از آن جايي كه طول شب كوتاه است بايد با كمي فاصله بعد از صرف افطار ساده و سبك، شام صرف كرده و پيش از خوردن شام ، دو ليوان چاي كم رنگ يا يك ليوان شير مصرف شود.  صفوي بهترين ميوه را بعد از وعده افطاري و بعد از شام، گرمك و هندوانه دانست و گفت: بهتر است بعد از شام افراد به خوردن ميوه همراه با پوست كه داراي فيبر فراوان است مبادرت كنند چرا كه خوردن ميوه سبب تسهيل در هضم غذا و جلوگيري از يبوست مي شود.  اين متخصص تغذيه همچنين مصرف سحري را به همه افراد بخصوص افرادي كه فعاليت فكري دارند مثل دانشجويان و ورزشكاران لازم و ضروري دانست.  صفوي ادامه داد: گرفتن روزه بدون سحري باعث مي شود تا روزه داران با كمبود بيش از حد انرژي مواجه شده و كارايي روزانه آن ها كاهش يابد و تجزيه چربي هاي بدن به صورت ناقض انجام شده و باعث تجمع موادي به نام كتوني در بدن شده كه اين مساله نيز منجر به بوي بدن دهان، سردرد، دردهاي عضلاني، ناخوشي و بدحالي، پايين آمدن قند خون، بي حوصلگي و خستگي مي شود.  اين متخصص تغذيه اضافه كرد: گرفتن روزه بدون سحري برخلاف تصور عموم باعث كاهش وزن يا لاغري نمي شود حتي گاه گرفتن روزه بدون سحري منجر به چاقي افراد و تمايل به خوردن مواد غذايي شيرين و پرچرب در وعده غذايي افطار مي شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: