کد خبر: ۴۱۸۰۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - 2014November 26
شفاآنلاین :یک کارشناس ارشد منابع طبیعی معتقد است: تانن موجود در میوه‌ بلوط که در زبان محلی به آن «شوکه» می‌گویند درمان ناراحتی‌های معده است.
به گزارش شفاآنلاین،«عبدالرضا محمدی» اظهار کرد: قسمت مورد استفاده درخت بلوط میوه، پوست، گال و برگ آن است که از قدیم در طب سنتی ایران مورد استفاده قرار می‌گرفت. بلوط را همچون فندق از پوست سبز رنگ جدا کرده و پوسته قهوه‌ای مایل به قرمز آن را شکسته و به صورت خام، تفت داده   و حتی آب‌پز هم میل می‌کنند.  وی ادامه داد: میوه بلوط خوراکی، اما بسیار دیر هضم است. تانن ماده موثر موجود در بلوط است که در اکثر اندام‌های آن ذخیره شده. این ماده با تقویت مخاط معده در درمان ورم معده و زخم آن مورد استفاده قرار می‌گیرد و در مناطق زاگرس‌نشین مردم و بیشتر عشایر از مخلوط آرد میوه درخت بلوط با آرد گندم در بعضی نواحی نان تهیه می‌کردند و از میوه خوراکی بلوط برای تقویت بدن، درمان ضعف عمومی و کم‌خونی، درمان آماس زخم‌دار روده بزرگ و درمان بیماری‌های پوستی و درمان‌ کننده  بواسیر خونی استفاده می‌شود.
این کارشناس ارشد منابع طبیعی با بیان این‌که بررسی منابع نشان می‌دهد که در طب سنتی از تانن بلوط برای درمان سل و التیام زخم‌ها استفاده می‌شده، تصریح کرد: تانن ماده‌ای ادرارآور است که مانع ایجاد سنگ در کلیه‌ها و مثانه می‌شود و با توجه به تجمع کلسیم و پیش‌ساز ویتامین Dدر میوه بلوط، در درمان نرمی استخوان نیز موثر است و افرادی که مبتلا به اسهال شدید هستند، چنانچه روزی ٣،٢ بار و هر بار یک مثقال از پودر دانه آن را میل کنند، اسهال آنان بسته خواهد شد.
محمدی ادامه داد: مصرف بلوط خونریزی‌های داخل دستگاه گوارش را بند می‌آورد و زخم امعاء را مداوا می‌کند و برخی زخم‌های روی پوست بدن که مرتب آب می‌دهند و زیاد می‌شوند با پاشیدن پودر سوزانده شده سریع‌تر بهبود پیدا می‌کنند.
این کارشناس ارشد منابع طبیعی با بیان این‌که جوشانده پوست درخت بلوط به صورت کمپرس و حمام برای درمان سرماخوردگی و خارش پوست استفاده می‌شود، تصریح کرد: بلوط به جهت دارا بودن ترکیبات «فلاونوییدی» خواص ضدالتهابی داشته و با کاهش تورم عروق انتهای روده منجر به کم شدن بواسیر می‌شود.
وی تصریح کرد: میوه بلوط دارای ۵‌درصد پروتیین، ۷‌درصد چربی، ۷۰ تا ۸۰‌درصد هیدروکربن است و از بلوط شیره‌ای حاصل می‌شود که در لفظ محلی استان ایلام آن را (شوکه) گویند که برای ناراحتی‌های معده مفید است.  محمدی تصریح کرد: براساس منابع، دم‌کرده برگ بلوط در درمان خونریزی‌های معده، روده و رحم، درمان ترشحات زنانگی و مخصوصا درمان سرطان بسیار موثر است و به دلیل فیبر بالایی که دارد خاصیت سیرکنندگی داشته و به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیراشباع فاقد کلسترول بوده و پتاسیم آن ادرارآور است. میزان نشاسته بلوط در مقایسه با فندق بیشتر و چربی آن کمتر است.  این کارشناس ارشد منابع طبیعی تصریح کرد: مصرف زیاد بلوط باعث خستگی معده و درد عضلات قلبی می‌شود. مصرف بیش از حد بلوط به دلیل تانن زیاد از میزان جذب آهن بدن می‌کاهد. مصرف بلوط در دوران شیردهی و بارداری باید تحت‌نظر پزشک باشد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: