کد خبر: ۴۱۶۵۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - 2014November 25
شفاآنلاین-نوزاد اصواتی را می شنوند که از طریق مایع رحمی عبور داده می شوند، ولی به هر حال این شنوایی یک شنوایی واقعی است.
به گزارش شفا آنلاین،جنين از 18 هفتگي ميشنود، در 28 هفتگي نسبت به صدا واكنش و حتي عكس العمل عضلاني نشان مي دهد.
يكي از اولين علايم شنوايي در جريان پخش نواي آهنگين براي جنين هاي 4 تا 5 ماهه در زايشگاه مادران لندن به اثبات رسيد. نوعي خاص از صدا آنها را بيقرار مي كرد و نوعي ديگر آنها را به  آرامش مي داد. جنين ها به ما مي گويند كه از صداهاي خيلي بلند خوششان نمي آيد ولي نه آنكه خواستار سكوت باشند.
در دوران حاملگي جنين براي شنيدن صداي مادر مجهز تر است چون صداي مادران ريز تر است و صداي پدران بم تر .بخش هاي مربوط به شنيدن صداهايي با فركانس بالاتر تا پيش از تولد كاملا رشد كرده اند ولي بخشهاي شنيدن صداهاي بم تا قبل از سن بلوغ به درستي تنظيم نميشوند.
از اين زمان به بعد سه استخوان مربوط به گوش مياني جزو اولين استخوانهايي هستند که شروع به سخت تر شدن مي کنند. به طوري که کودک علي رغم تکامل کافي مراکز شنوايي در مغز قادر به شنيدن است. مايع آمنيوتيکي که اطراف کودک را فرا مي گيرد بهترين منبع انتقال دهنده اصوات به کودک بوده و کودک به وسيله آن مي تواند صداي معده ، ضربان قلب ، و صداي مادر را بشنود.
نوزادان بلافاصله پس از آغاز زندگي به تمامي صدا هايي که در دوران جنينيشان شنيده اند عکس العمل نشان مي دهند و گاه دچار آرامش و گاه دچار پريشاني مي شوند .
از 5 ماهگي جنين درون رحم تا 3 سالگي سمت راست مغز خيلي فعال نيست  و هر چيزي که کودک مي بيند و مي شنود در سمت چپ مغز ثبت مي شود و بعد ناخوداگاه انسان را مي سازد که تا آخر عمر همراه اوست و ديگر به سختي قابل تغيير است و بسياري از اعمال انسان را اين ناخوداگاه مي سازد .تلاش والدين بايد اين باشد که ناخوداگاه را پر از خاطرات شيرين و آموزشي کنند.
مفاهيمي كه مي توان در دوران جنيني به كودك آموخت:
1.لمسي: نوازش -ماليدن
2.حركتي:جنبيدن-برخاستن
3.صوتي:موسيقي-سروصدا-آواز
4.عملكرد بدن:سرفه-سكسكه
5.تصويري:تاريكي-روشني
6.دمايي:سرما-گرما
7.حركات جنين:لگد زدن
آموختن هر كدام از اين مفاهيم زمان و تمرين خاصي دارد
آموختن اين مفاهيم به جنين كمك مي كند كه قبل از تولد درك صحيح تري از محيط بعدي خود و جهان داشته باشد و اين موضوع را كه غير از رحم فضاي ديگري در جهان وجود دارد را درك كند.
 به تازگي دريافته اند  نواهاي پخش شده در زمان جنيني نوزادان در سال نخست تولدشان بهترين لالايي هنگام خوابشان است.
به گزارش کي اس ال نيوز نوزادان بلافاصله پس از آغاز زندگي به تمامي صدا هايي که در دوران جنينيشان شنيده اند عکس العمل نشان مي دهند و گاه دچار آرامش و گاه دچار پريشاني مي شوند .در اين تحقيق مشخص شده است که والديني که در زمان جنيني فرزندشان به صداي خاص گوش داده اند در سال نخست تولدکودک شاهد عکس العمل هاي نوزاد به همان صداي خاص خواهند بود و مي توانند با کمک همان صدا کودکشان را آرام کنند.
بررسي هاي انجام شده حاکي از آن است که مغز جنين اطلاعات قابل توجهي را در حافظه خود نگاه مي دارد و کودکان زماني که قادر مي شوند اولين کلمات و جملات را به زبان بياورند ، هميشه سعي مي کنند همان چيزهايي را بگويند که در روزهاي اول تولد و در دوران زندگي درون رحمي شنيده و به خاطر سپرده اند.
با اين اوصاف پي برديم که جنين نسبت به محرک هاي صوتي واکنش نشان مي دهد ، اين امر به اين معناست که او صدا ها و آهنگ کلام و زمينه گفت و گوهاي والدين را به حافظه خود مي سپارد.
به بيان ديگر والدين آگاه و هشيار مي توانند با کلام آرامش بخش خود ، صداي روح نواز و ملکوتي قرآن ، طنين زيباي اذان ، سرود لا اله الا الله ، خواندن کتابهايي که از محتوايي مفيد برخوردارند ، هم صحبت شدن با انسانهاي مومن و وارسته که کلامشان کلام حق و آرامش بخش جان است و … در بهداشت روان و سلامت جسم و رشد مطلوب جنين و هوشمندي و تقويت حافظه اش نقشي بسيار موثر داشته باشند.
بررسي هاي انجام شده حاکي از آن است که مغز جنين اطلاعات قابل توجهي را در حافظه خود نگاه مي دارد و کودکان زماني که قادر مي شوند اولين کلمات و جملات را به زبان بياورند ، هميشه سعي مي کنند همان چيزهايي را بگويند که در روزهاي اول تولد و در دوران زندگي درون رحمي شنيده و به خاطر سپرده اند.
برچسب ها: جنین ، صدا ، رحم ، شنوایی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: