کد خبر: ۴۱۰۹۴
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۵ - ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - 2014November 19
شفا آنلاین:دیناروند در ارتباط با ذکر سونامی سرطان در رسانه‌ها گفت: سونامی یعنی اینکه سرطان در کشور چند برابر شده باشد در حالی که اینطور نیست.
 به گزارش شفا آنلاین،دکتر رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو امروز 28 آبان در حاشیه اجلاس معاونین غذا و دارو گفت: این همایش با شرکت بیش از 50 نفر از معاونین غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کشور برگزار شده که هدف ارائه برنامه و اولویت ها در سال 93 است.

وی ادامه داد: امسال چند برنامه اصلی را باید تا پایان سال به سرانجام برسانیم اولین برنامه پایش و ارزیابی آلاینده ها و سموم فرآورده‌های کشاورزی در مواد غذایی است که طرح پایش سراسری آن در حال انجام است که تلاش می‌کنیم  تا پایان سال 93 نهایی شود، باید در سال 94 در این حوزه وظایف قانونی خود را به اجرا در آوریم تا بتوانیم سلامت فرآورده‌هایی را که مردم مصرف می‌کنند را تضمین کنیم.

دیناروند اظهار داشت: برنامه دوم استفاده از سامانه رایانه‌ای و فناوری اطلاعات در تمام فرآورده های غذایی، آرایشی، دارویی و تجهیزات پزشکی است به طوریکه تمام این موارد با مجوز وزارت بهداشت به بازار ورود پیدا کند تا هم به کسب  و کار مردم خدشه وارد نشود و هم فرآورده‌های بی کیفیت اجازه ورود به بازار نداشته باشند که از طرفی این امر باعث می‌شود که با بازار قاچاق هم برخورد کنیم.

دیناروند در خصوص آمار قاچاق گفت: آمار دقیقی در این خصوص نداریم اما آنچه را که نمی‌توان کتمان کرد این است که در مورد فرآورده‌های غذایی، آرایشی، بهداشتی و دارویی قاچاق وجود دارد البته فرآورده‌های قاچاق عمدتا بی کیفیت هستند و مصرف این نوع فرآورده‌ها باعث آسیب‌های جدی و مرگ و میر در افراد مصرف کننده شده است.

وی در خصوص  آمار سرطان نیز اظهار داشت: ذکر سونامی سرطان در رسانه‌ها درست نیست سونامی یعنی که سرطان در کشور چند برابر شده باشد در حالی که اینطور نیست، پیش بینی ها نشان می‌دهد که در سال 93، 85 هزار مورد جدید سرطان داشته باشیم.

وی در خصوص داروهای سرطانی تصریح کرد: داروهای سرطانی عمدتا وارداتی هستند البته دو تا سه شرکت در داخل تولید برخی از داروهای ضد سرطانی را شروع کرده‌اند طبق آمار سالانه بیش از 100 هزار بیمار نیازمند شیمی درمانی داریم که هزینه سالانه این بیماران حدود 900 میلیارد تومان می شود که از این مبلغ بیماران تنها 10 درصد را پرداخت می‌کنند و مابقی را وزارت بهداشت و بیمه‌ها پرداخت می کنند.

وی خاطر نشان کرد: تعداد داروهای ضدسرطانی که بیمه‌ها حمایت نمی‌کنند بسیار کم است البته برخی از آنها را خود وزارت بهداشت حمایت می‌کند، برخی از این داروها هم از آنجا که نوع ارزانترشان در بازار وجود دارد نوع گرانترشان تحت حمایت کامل قرار نمی‌گیرد و خود بیمار باید مابه‌التفاوت آن را پرداخت کند.

دیناروند تاکید کرد: تلاش این است که قیمت داروهای وارداتی ضد سرطان و سهم پرداختی بیماران کاهش یابد البته باید توجه داشت که مبنای پوشش بیمه در کشور قیمت ارزانتر است که این سیاست غلط است و تنها اعتراض ما همواره به بیمه ها این بوده که قیمت ارزانتر در شرایطی مبنای بیمه باشد که داروهای تحت پوشش کافی و سراسری باشد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: