شفا آنلاين -هنگام شنا در استخر، كلر موجود در آب موجب خشكي پوست ميشود و براي رفع آن، پس از شنا كردن حتماً بايد دوش گرفت و از لوسيونهاي مرطوبكننده بدن استفاده كرد.
دكتر سيمين ابراهيمزاده متخصص پوست و مو ميگويد: حساسيت در پوست از عوارضي است كه در اثر پوشيدن لباسهاي شنا ايجاد ميشود. استفاده از مايوها و كلاههاي شنايي كه مواد نايلوني و نفتي كمتري دارد تا حدود زيادي از اين عارضه پيشگيري ميكند.
همچنين فوليكوليت (التهاب فوليكولهاي مو)، در نواحي پوشيده شده با مايو، در افرادي كه از استخر آب گرم يا جكوزي استفاده ميكنند، بروز ميكند. در اين حالت جوشهايي به شكل دانههاي قرمز و خارشدار روي پوست ايجاد ميشود كه در صورت درمان نشدن به صورت تاولهاي چركي در ميآيد.
اين عارضه معمولاً 8 تا 48 ساعت پس از تماس بدن با آب استخر يا جكوزي بروز ميكند. اين عفونت با باكتري گرم منفي سودوموناس ايجاد شده و بايد از سوي متخصص پوست بررسي و درمان شود.
ابراهيمزاده يادآور ميشود: ايجاد زگيلهاي متعدد در كف دست يا پا از عوارضي است كه به علت انتقال ويروس ايجاد ميشود و براي پيشگيري از انتقال ويروس بايد قبل از ورود به استخر حتماً پاها در حوضچههاي آب آهك شسته شود و افرادي كه زگيل دارند تا بهبودي كامل از مراجعه به استخر جدا خودداري كنند. در مواردي كه آب استخر حاوي مواد آلوده است، علاوه بر جوشهاي پوستي، فرد به گاستروآنتريت (علائم گوارشي)، حالت تهوع، قرمزي چشم، خارش و ترشح گوش خارجي هم مبتلا
ميشود.
وي همچنين با بيان اينكه تغيير رنگ موها پس از استخر عارضه شايعي است كه اغلب خانمها از آن گلهمندند، ميافزايد: به علت وجود يون مس در آب كه ناشي از مصرف جلبك كشها در آب استخر است يا ناشي از لولههاي مسي است كه آب را به استخر ميرساند، موهاي بلوند و خاكستري و دكلره شده به رنگ سبز در ميآيد. براي پيشگيري از اين تغيير رنگ بايد از كلاه شنايي استفاده كرد كه سفت و از جنسي باشد كه آب كمتري در آن نفوذ كند.