شفا آنلاين -هپاتيت، التهاب و ورم كبدي است كه به آن يرقان هم ميگويند و يكي از مشكلات بزرگ بهداشتي- درماني دنيا محسوب ميشودشفا آنلاين -هپاتيت A، B و C، 3 نوع شايع هپاتيت در دنيا است و با وجود تلاش كشورها براي كنترل اين بيماري، هنوز ريشهكن نشده است.
كنترل هپاتيت در ايران
دكتر سيدمويد علويان، فوقتخصص گوارش و كبد و مسئول شبكه هپاتيت كشور با اشاره به اين كه ابتلا به انواع هپاتيت در كشور در 30 سال گذشته كاهش چشمگيري داشته است، ميگويد: تعداد مبتلايان به هپاتيت همچنان رو به كاهش بوده و اين بيماري كنترل شده است.
افزايش سطح بهداشت فردي و عمومي و گسترش سلامت تغذيه در جامعه از علل كاهش اين بيماري است.
وي ميافزايد: براي كنترل بيماري هپاتيت نوع B در سال 73 واكسيناسيون نوزادان و افراد پرخطر در كشور انجام شد. همچنين نوجوانان متولد سالهاي 67، 68، 69 و 70 در يك طرح گسترده و در مدت
4 سال واكسن هپاتيت B دريافت كردند و بيش از 5/6 ميليون نفر واكسينه شدند كه طرح بسيار موفقي در كاهش ابتلا به اين بيماري بود و اجراي آن مورد تحسين سازمان بهداشت جهاني قرار گرفت. انجام انواع آزمايش در زنان باردار و واكسيناسيون نوزادان هم در كنترل بيماري هپاتيت B موثر بود.
کمترین میزان ابتلا در خاورمیانه
اكنون ايران در منطقه خاورميانه، كمترين ميزان ابتلا به هپاتيت B را دارا است و در حالي كه آمار شيوع اين بيماري در كشورهاي همسايه بالاي 5درصد است، اين رقم در كشور ما به 2 درصد رسيده است. در حال حاضر سن ابتلا به اين نوع هپاتيت 35 سال است، اما 15 سال گذشته سن ابتلا 15 تا 18 سال بود و اين آمار اميدواركننده نشان ميدهد كه در چند سال آينده تعداد مبتلايان بسيار اندك
خواهد شد.
علويان به كنترل بيماري هپاتيت نوع C اشاره ميكند و ميگويد: پيش از سال75 هيچ كنترلي روي اين بيماري انجام نميشد و اگر كسي پيش از اين تاريخ، خون دريافت كرده بود، احتمال ابتلا به هپاتيت وجود داشت اما حالا با اجراي برنامههاي كاهش آسيب، آمار ابتلا به اين بيماري كم شده است.
امكان دسترسي معتاد به سرنگ، درمان معتادان با متادون و آموزش خانوادهها از جمله اقداماتي بود كه آمار ابتلا به هپاتيت C را به 5/0 درصد در كشور رسانده است.