به گزارششفا آنلاين،دکتر مهدی ابراهیمی با اشاره به اینکه افزایش جمعیت و امید به زندگی در جامعه منجر به افزایش شیوع ابتلا به دیابت شده است، گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده، 15 تا 20 درصد سالمندان به دیابت مبتلا هستند واغلب این موارد در گروه سنی 60 تا 75 سال مشاهده میشود.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم با تاکید بر اینکه تشخیص بیماری دیابت در سالمندان با پیچیدگی همراه است، یادآور شد: سالمندان مبتلا به دیابت اغلب دچار اختلالات شناختی و افزایش خطر شکستگی هستند که علاوه بر دیابت ممکن است به بیماریهای گوناگون دیگر نیز مبتلا باشند.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده در جهان، 300 میلیون نفر در سال 2013 مبتلا به دیابت بودند و براساس پیش بینیها این میزان به 700 میلیون نفر تا سال 2030 میرسد.
وی با اشاره به اینکه 90 درصد بیماران دیابتی به دیابت نوع 2 مبتلا هستند، گفت: اختلالات و کمبود انسولین موجب ابتلا افراد به دیابت نوع 2 میشود.
این استادیار پژوهشکده علوم جمعیتی غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه چاقی مهمترین عامل موثر در ابتلا سالمندان به دیابت است، یادآور شد: افزایش سن، محیط التهابی بدن و استفاده از برخی داروها میتواند از عوامل زمینه ساز ابتلا به دیابت باشد.
ابراهیمی با تاکید بر اینکه بیاختیاری ادرار و افزایش عفونت از علائم ابتلا به دیابت در سالمندان است، تصریح کرد: کنترل و درمان دیابت در سالمندان بسیار مشکل است. بنابراین به رغم اینکه الگوهای کلی برای درمان این بیماران وجود دارد اما، باید هر سالمند را بر اساس یک روش ویژه درمان کرد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس تحقیقات انجام شده ابتلا به دیابت موجب کاهش
10 درصدی امید به زندگی افراد سالمند میشود، اظهار کرد: علائم بالینی
ابتلا به این بیماری در سالمندان نسبت به جوانان بسیار متفاوت است اما
تفاوتی در راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری وجود ندارد.
ایسنا