کد خبر: ۳۸۱۱۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۷ - ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - 2014October 22
شفاآنلاین-وزیر بهداشت بر لزوم ایجاد تسهیلاتی جهت مشارکت خیرین و سازمان‌های مردم نهاد در امور بهداشت و درمان تاکید کرد.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر سید حسن هاشمی در همایش مشارکت‌های اجتماعی سازمان‌های مردم نهاد و خیرین سلامت که صبح امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: شاید نتوان عبارتی را بالاتر از آن دانست که گرهی از مشکلات مردم باز شود. در وزارت بهداشت فرصت‌های زیادی وجود دارد که می‌توان از آن جهت خدمت به مردم استفاده کرد.

وی افزود: هرچند دولت و حکومت موظفند که به مشکلات مردم توجه داشته و بابت آن برنامه داشته باشند، اما نقش خیرین و سازمان‌های مردم نهاد در حوزه سلامت بسیار تاثیرگذار است. مردم علاقمند به خدمت به همنوع خود هستند بر این اساس باید دانشگاه‌های علوم پزشکی موضوع‌ها و اولویت‌هایی که خیرین می‌توانند به آنها ورود کنند را مشخص کنند.

هاشمی تاکید کرد: از طرف دیگر خیرین باید در اداره این مراکز نیز نقش آفرینی کنند. حوزه وقف نیز بسیار مهم است. در این زمینه نیز باید التزام عملی کامل داشته باشیم. مراقبت از نیات واقف ضرورت دارد. این در حالی است که اخیرا افرادی مراجعه کرده و عنوان داشته‌اند کسانی که در رژیم گذشته اموالشان را وقف کرده‌اند، متاسفانه مشاهده شده که تابلوی وقف برداشته شده و نام شخص دیگر بر آن گذاشته شده است و در کل موضوع وقف و کاربری آن تغییر کرده است. این چنین مباحثی خلاف شرع است. در حوزه وقف پافشاریمان آن است که حقی از کسی زایل نشود؛ چرا که این موضوع بی تردید زایل شدن انگیزه سایر افرادی است که می‌خواهند منشاء خیر باشد.

وزیر بهداشت درباره جایگاه خیرین و همچنین سازمان‌های مردم نهاد در حوزه بهداشت نیز گفت: در حوزه بهداشت اگر مردم را نداشته باشیم محال است بتوانیم کاری انجام دهیم. با تغییراتی در سیاست گذاری دولت که البته قابل پذیرش از سوی مردم نیز باشد، می‌توانیم از 60 درصد مرگ‌های کشور جلوگیری کنیم. نقش مردم، خیرین و سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه بسیار مهم است.

وی تاکید کرد: ‌در زمینه ارائه مجوز به خیرین جهت ورود به عرصه سلامت باید موانع برداشته شود کمک به خیریه‌های موجود نیز می‌تواند بهترین تشویق برای حضور خیرین باشد. البته متاسفانه یک نگاه منفی هم وجود دارد که اگر لکه‌ای روی لباسی زیبا افتد، باید آنرا به مابقی نیز تعمیم داد. این در حالی است که اینچنین نیست. ممکن است یکی دو مورد تخلف هم وجود داشته باشد اما این تخلفات باید اصلاح شود نه اینکه به سایرین نیز تعمیم یابد. بر این اساس استان‌ها نباید در ارائه مجوز به خیرین سخت گیری داشته باشند.

وی در عین حال گفت:‌ البته تمام این موضوع پول نیست. مهم آن است که بتوانیم مردم را متقاعد کنیم که امانتدار خوبی برای آنها خواهیم بود. اینچنین حرکت‌هایی بی تردید در ایجاد فضای معنوی در کل جامعه و همچنین جامعه پزشکی موثر خواهد بود.

وی همچنین در جمع خبرنگاران نیز گفت: خیرین سلامت از گذشته‌های دور در کمک به مردم ایفای وظیفه می‌کردند. ما نیز در قالب تعیین قائم مقام‌هایی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و همچنین ستاد وزارت بهداشت مجموعه‌ای را ایجاد کردیم که بتوانیم با سرعت بیشتری افراد نیکوکار را برای حل مشکلات سلامت مردم دعوت کنیم. حضور خیرین از بعد معنوی بسیار مغتنم است.

وی افزود: همانطور که اعلام شده بخشی از وضعیت دانشگاه‌ها و مدارس ما دانش آموز ندارند. بر این اساس حوزه سلامت فرصت خوبی است برای آنکه خیرین سرمایه گذاری کنند. این سرمایه گذاری تنها نگاه مادی نیست. چرا که در حوزه بهداشت و ارتقای آن بدون حضور مردم نمی‌توان کاری انجام داد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: