شفاآنلاين -تحقيقات اخير محققان دانشگاه آدلايد استراليا نشان مي دهد كه كمبود يد، مهمترين عامل آسيب هاي جدي مغزي است.
به گزارش شفاآنلاين ،از پايگاه هلث، اين ماده معدني به اندازه اي در بدن انسان اهميت دارد كه چندي پيش سازمان بهداشت جهاني
(WHO)، كمبود يد را به عنوان شايع ترين علت آسيب مغزي در جهان اعلام كرد.
يد به عنوان مهمترين عنصر براي رشد مغز انسان و عملكرد تيروييد شناخته شده است. كمبود يد مهمترين عامل بروز بيماري گوآتر است.
در ادامه اين تحقيقات آمده است كه ميزان يد موجود در نمك، كمتر از نياز زنان باردار است و مهمترين آسيب را به آنان و نوزادان وارد مي كند.
در اين تحقيقات حدود ۱۰۰۰ زن باردار مورد بررسي قرار گرفته اند، نتايج اين بررسي نشان مي دهد كه ۹۰ درصد اين افراد از كمبود يد در دوران بارداري رنج مي برند؛ ۱۰ درصد باقيمانده از مكمل هاي يد استفاده مي كردند.
محققان استراليايي ناني توليد كرده اند كه حاوي يد است و از زنان باردار خواسته شده است كه در دوران بارداري از اين نان استفاده كنند.
اين تحقيقات حدود ۵۰ سال پيش توسط يكي از استادان ممتاز بيمارستان ملكه اليزابت آغاز شد و تاثير منفي يد بر روي سيستم عصبي براي اولين توسط همين استاد بيان شد.
در ادامه تحقيقات آمده است كه كمبود ميزان يد در زنان حامله، مشكلاتي را به هنگام توسعه مغز جنين بوجود مي آورد و احتمال ابتلا به بيماري گواتر و ديگر اختلالات تيروييد در بزرگسالي بيشتر است.
متخصصان به زنان باردار توصيه مي كنند كه با يك آزمايش ساده در دوران بارداري و استفاده از مكمل هاي مناسب از بروز اين صدمات جلوگيري كنند.
برخي از مواد غذايي حاوي يد عبارتند از :
• فراورده هاي لبني
• انواع غذاهاي دريايي
• سيب زميني
• توت فرنگي ارگانيك
• تخم مرغ
• سويا
نتايج كامل اين تحقيقات در شماره اخير نشريه Nutrition به چاپ رسيده است.