شفا آنلاين -سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) گفت: فعاليت گسترده دانشمندان ايراني سبب شد تا ايران در خرداد ۹۲ از رتبه ۱۶ به جايگاه ۱۵ توليد علم جهان صعود كند.
به گزارش شفاآنلاين ،دكتر جعفر مهراد با اعلام اين مطلب گفت: دانشگاه ها و مراكز پژوهشي كشور در راستاي فعاليت هاي تحقيقاتي، همچنان نتايج حاصله را به صورت مقاله هاي علمي به چاپ مي رسانند كه بخش قابل توجهي از توليدات علمي كشور در نظام هايScopus و ISI ثبت و نمايه سازي مي شود.
مهراد افزود: آمار توليدات علمي تا يك ماه و نيم پيش يعني تا ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۲ نشان مي داد كه ايران از اول سال ميلادي تا اين بازه زماني برابر با ۶ مه ۲۰۱۳ در پايگاه استنادي اسكوپوس با توليد ۱۱ هزار و ۷۰۳ مقاله همچنان رتبه ۱۶ را حفظ كرده و در پايگاه ISI با توليد شش هزار و ۴۴۲ مقاله در جايگاه ۱۸ توليد علم جهان قرار داشت.
وي ادامه داد: تلاش بيشتر دانشمندان و پژوهشگران جمهوري اسلامي ايران در چاپ و انتشار مقالات بيشتر در مجلات معتبر بين المللي تا ۵ خرداد ۱۳۹۲ برابر با ۲۶ مه ۲۰۱۳ افزايش خوبي را در توليدات علمي نشان مي دهد.
سرپرست ISC گفت: در تاريخ مذكور ميزان توليدات علمي ايران در اسكوپوس به ۱۴ هزار و ۲۲۸ مقاله (۶/۱ سهم ايران از كل توليد علم جهان) بالغ شد كه جايگاه خود را در مقام ۱۶ توليد علم جهان با اين رتبه حفظ كرد.
مهراد افزود: اين درحالي است كه در پايگاه ISI ميزان توليدات علمي ايران در اين تاريخ با وجود افزايش و رسيدن به رقم هفت هزار و ۸۳۴ مقاله، رتبه جهاني كشور۱۹ شد.
وي با استناد به آمار جديد گفت: جديدترين آمار از ميزان توليدات علمي نشان مي دهد كه تعداد مقالات ايران از اول سال ميلادي تاكنون در پايگاه اسكوپوس به ۱۷ هزار و ۲۴۵ مقاله( ۶/۱ درصد از كل توليدعلم جهان) افزايش يافته كه اين امر سبب شده رتبه ايران در توليد علم جهان از ۱۶ به ۱۵ صعود پيدا كند.
مهراد افزود: اين موفقيت چشمگير دانشمندان ايران قابل تقدير و تمجيد است و انتظار مي رود دولت منتخب نيز با رويكردي كه اكنون از نظر پشتيباني از تحقيقات علمي در دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي حاكم است از شكوه و عظمت علمي دانشگاه ها و پژوهشگاه ها پشتيباني كند و در تجهيز مراكز آموزش عالي و تحقيقاتي گام هاي موثر و عملي بردارد.
وي تاكيد كرد: آنچه مسلم است مراكز آموزش عالي و پژوهشي به سرمايه گذاري قابل توجهي احتياج دارد. رشد علمي با ميزان سرمايه گذاري رابطه مستقيم دارد. در هر دوره اي كه به بودجه دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي توجه شده است، جايگاه علمي كشور درجهان به خوبي رشد كرده است.
مهراد خاطر نشان كرد: گواه اين ادعا رتبه تعدادي از دانشگاه هاي بزرگ كشور در بين ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان است كه در نظام هاي رتبه بندي شانگهاي، تايمز،QS و سايماگو بازتاب دارد.
وي ادامه داد: نظام استنادي ISI نيز ميزان توليدات علمي ايران را از اول سال ميلادي تاكنون ۹ هزار و ۵۸۸ مقاله گزارش كرده است.
سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام گفت: رتبه ايران در اين جايگاه بعد از تركيه كه حائز مقام ۱۹ توليد علم جهان است قرار دارد. اما مقايسه رتبه ايران در اسكوپوس و در اين بازه زماني نشان مي دهد كه تركيه با توليد ۱۴ هزار و ۷۳۰ مقاله و با كسب رتبه ۱۹ بعد از ايران، تايوان، سوئيس و فدراسيون روسيه قرار دارد.
مهراد افزود: در هر دو نظام استنادي و در بازه زماني مزبور، كشورهاي آمريكا، چين، انگلستان، آلمان، ژاپن و فرانسه به ترتيب مقام اول تا ششم را به دست آورده اند.
وي گفت: در بين كشورهاي در حال توسعه تنها هندوستان و برزيل به ترتيب با رتبه ۷ و ۱۴ در اسكوپوس و كشورهاي هندوستان، برزيل و تركيه با كسب رتبه هاي ۱۱، ۱۴ و ۱۹ در نظام استنادي ISI پيشتر از ايران قرار دارند.
سرپرست ISC بيان كرد: در نظام هاي استنادي اسكوپوس و ISI رتبه بسياري از كشور هاي پيشرفته جهان و نيز رژيم اشغالگر قدس به مراتب پايين تر از رتبه جهاني توليد علم ايران است.
مهراد در پايان خاطر نشان كرد: در بين ۳۰ كشور نخست در نظام استنادي اسكوپوس تنها كشور مالزي با توليد هشت هزار و ۵۲۴ مقاله و رتبه ۲۴ از مجموع كشور هاي اسلامي قرار دارد و در بين ۳۰ كشور نخست در نظام استناديISI به جز ايران و تركيه نامي از كشورهاي اسلامي مشاهده نمي شود.