شفا آنلاين-مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقههای آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد.
به گزارش شفا آنلاين،رنگ ارغوانى چغندر به دلیل
وجود ترکیبى به نام بتاسیانین است که خاصیت ضدسرطانى داشته و از بروز
سرطانها بهخصوص سرطان کولون جلوگیرى مىکند.
در هر ١٠٠ گرم از آن، ٣٨٠ میلىگرم پتاسیم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک مىکند.
فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکتههای قلبی در بیماران قلبی است.
گفتنی است، چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کمخونی جلوگیری میکند.
مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقههای آن و بعد از آن
ریشه که پخته آن لبو نام دارد. قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر
است.
لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین
اسیدفولیک، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد. افراد میتوانند با
مصرف ١٠٥ گرم چغندر قرمز، ٥٣درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تأمین کنند.
رنگ ارغوانى چغندر به دلیل وجود ترکیبى به نام بتاسیانین است که خاصیت ضد
سرطانى داشته و از بروز سرطانها بهخصوص سرطان کولون جلوگیرى مى کند.
در هر ١٠٠ گرم از آن، ٣٨٠ میلىگرم پتاسیم وجود دارد که به کاهش فشار خون
کمک مىکند فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر
بروز سکتههای قلبی در بیماران قلبی است. گفتنی است، چغندر قرمز به دلیل
داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کمخونی جلوگیری میکند.
چغندر دو نوع است؛ یک نوع آن چغندر معمولی است به رنگ بنفش تیره یا قرمز
(لبو) و نوع دیگر آن چغندر قند است و به رنگ زرد روشن است برای آنکه پوست
چغندر پخته به آسانی کنده شود، باید وقتی گرم است از آب گرم بیرون آورده و
درون آب سرد قرار دهید تا به راحتی پوست آن جدا شود.
چغندر دارای پروتئین،چربی،ویتامینهای A، B١، B٢، B٣ و C – مواد ازته – مواد قندی و املاح معدنی چون فسفر، کلسیم و آهن است.
خواص غذایی و دارویی چغندر
١. طبیعت چغندر گرم وتر است.
٢. مصرف چغندر بیماری جذام را از بین میبرد.
٣. چغندر، عقل را زیاد میکند.
٤. شیره چغندر یکی از بهترین شیرههای سبزی است که به ساختن گلبولهای
قرمز خون کمک میکند، خون را تصفیه کرده و جریان خون را بهبود میبخشد. از
این رو مصرف چغندر به خانمها بسیار توصیه میشود.
٥. چغندر قرمز یا لبو به دلیل داشتن فیبر فراوان که خاصیت کاهش چربی خون را
دارد و همچنین اسید فولیک، بهتر است در سبد غذایی بیماران قلبی و زنان
باردار قرار بگیرد.
٦. لبو دارای مقادیر فراوان آهن در کنار ویتامین ث و اسیدفولیک است که از بروز کم خونی در افراد بهویژه دختران جوان ممانعت میکند.
٧. چغندر ملین، نرمکننده و ادرارآور بوده و در رفع یبوست نقش عمدهای را ایفا میکند. همچنین اهمیت بسزایی در دستگاه گوارش دارد.
٨. درمانکننده التهاب مجاری ادرار است.
٩. چغندر برای درمان التهاب مثانه، بواسیر و بیماریهای پوستی بسیار مفید است. اشتها را نیز زیاد میکند.
١٠. چغندر مانند هویج دارای کاروتن است که در معده تبدیل به ویتامینA میشود.
١١. مدر، اشتها آور و آرام بخش است، کار عضلات را تقویت میکند، خون را
بند میآورد، معده را تقویت میکند، اسهال خونی را متوقف میسازد.
١٢. آب پخته شده آن برای درمان التهاب مثانه، یبوست، بواسیر و بیماریهای پوستی مصرف میشود.
١٣. آب چغندرخام را بگیرید و با ماست مخلوط کنید و صبح ناشتا بخورید و هر روز تکرار کنید از سفید شدن موها جلوگیری میکند.
١٤. هر شب با آب گرم پخته آن موضع را بشویید. ترک خوردگیهای پوست که از سرماخوردگی باشد را برطرف میکند.
١٥. آن را بپزید و با آب نیم گرم آن تنقیه کنید ورم روده را درمان میکند.
تذکر:
مضر معده است و اسراف در خوردن آن قی آور و موجب سوزاندن خون است و دل پیچه ایجاد میکند.
مصلح آن عدس پخته، خردل و آبغوره است.
شهروند
مصرف لبو با ماست و نون سنگک خیلی خوشمزه است
رفع بیماری روده و یبوست است
ممنون.
با این روش پروستاتی را که باید عمل میکردم کاملا نرمال شد بطوری که پزشکان در حد معجزه دانستند
اگه سعي بشه جواب سوالات دوستان در متن اضافه بشه خيلي عالي تر هم ميشه
ایشان حتما به متخصص کلیه یا جراح کلیه مراجعه نمایند
ممنون از طراح سایت
از اطلاعات جامع و مفیدی که در اختیار ما گذاشتید کمال تشکر داریم ان شاءالله مستمرانه این کار خداپسندانه ادامه پیدا کند.ممنون.
من رنگ ادرار و مدفوعم قرمز شد خيلي ترسيدم، با از مايشات فهميدم مربوط به خوردن لبو قرمز بود كه بعد از چند روز بحال عادي برگشت
عالی بود
خیلی ببخشید اینو میگم بعد خوردن لبو نیم ساعت بعد رفتم دستشویی ،ادرارم رنگش عوض شده بود،این خودش براحتی نشون میده ک لبو چقد برا بدن مفیده و تو خون حل میشه.
شما هم امتحان کنید خودتون میبینید...لبو لبوی دزفول..
you
verymuch for
خواص لبووچغندرقند ازشما خیلی متشکرم
اولا که من همیشه شنیده بودم که لبو سرد هست و اینکه اگر لبو فشار رو پایین مياره، چرا مصلح اون آبغوره هست؟ چون آبغوره هم که بشدت فشار رو پایین مياره؟!!!
از همه کسانی که در این ضمینه فعالیت میکنن موجب بیشتر شدن علم پزشکیمان هستن یه خداقوت محکم نثارتان